Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ps
ps
0 22.10.2014 12:23:19

Odmevni zmagi, a brez evforije

Nikola Miljković
Jure Zdovc je z Gaziantepom odlično začel letošnjo sezono v turškem prvenstvu.

Potem ko je v prvem krogu na svojem parketu premagal Anadolu Efes, je v drugem pokoril še drugega favorita za naslov prvaka Fenerbahče in to celo na gostovanju.

Najprej je pred slovenskim strokovnjakom in njegovo ekipo orožje položil Duda Ivković, zdaj še Željko Obradović. "Ni mi mar, kdo je trener nasprotne ekipe. Lepo ju je bilo sicer premagati, a še vedno smo na začetku sezone," kot vedno ostaja skromen Zdovc in dodaja, da so do obeh zmag prišli tudi s pomočjo sreče. Niti e od evforije po odličnem uvodu sezone.

Ni mi mar, kdo je trener nasprotne ekipe. Lepo ju je bilo sicer premagati, a še vedno smo na začetku sezone.


"V 30 letih v košarki sem se naučil, da te takoj, ko se preveč sprostiš, nekdo udari po glavi in zbudi. Zadovoljen sem s startom, manj pa s poškodbami, s katerimi se ukvarjamo," pravi slovenski selektor. Eden od tistih, na katerega ne more računati, je tudi Domen Lorbek, ki ga še vedno mučijo težave z mečno mišico.

Zaradi tega pač več igrajo nekateri drugi nosilci, na tekmi s Fenerjem so bili trije Američani Cory Higgins, Paul Harris ter Earl Calloway praktično vseskozi na parketu, prva dva sta skupaj dosegla 51 od 70 točk. To je zmotilo tudi Obradovića. "Gaziantep si je zaslužil zmago. V prvem polčasu smo še igrali dobro v obrambi in dobro skakali, a smo v napadu delali napake, v drugem polčasu pa je bilo slabo vse. Dva košarkarja sta nam dala 51 točk," je dejal srbski trenerski mag na klopi Fenerja, ki pa ga ni zgrabila panika: "Ni časa za objokovanje, nadaljevati moramo delo. V tej ligi ni lahkih nasprotnikov in tekem."

S slednjim se še kako strinja tudi Zdovc, ki pravi, da lahko vsaka ekipa premaga vsako: "Prepričan sem, da je turška liga že močnejša od španske, kjer igrajo povprečni tujci. Tako ne menim le jaz, ampak tudi številni drugi trenerji in igralci." Tisto o premagljivosti bo vsakogar že držalo, sicer se po dveh krogih na vrhu ne bi znašli Pinar Karsiyaka, Darušafaka (pri kateri je Gašper Vidmar za drugo zmago prispeval 17 točk in sedem skokov), Konyaspor in Gaziantep, namesto Fenerja, Efesa ali Galatasaraya, treh glavnih kandidatov za naslov.

Članki iz rubrike