Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
14.07.2014 16:54:48
Deli članek:

Šele začetek

vszi

Carmelo Anthony se je odločil ostati v New Yorku, a za njegovega predsednika Phila Jacksona se pravo delo pri sestavi ekipe pravzaprav šele začenja.

»Veselim se nadaljevanja kariere v New Yorku, delati s Philom Jacksonom, prvakom, ki gradi šampionske ekipe. Madison Square Garden je meka košarke in obkrožen sem z najboljšimi navijači na svetu,« je med drugim zapisal Carmelo Anthony na svoji spletni strani ob uradni naznanitvi, da ostaja v ekipi iz svojega rojstnega mesta. Slednje je bil seveda pomemben faktor, da je privolil v nadaljevanje igranja za Knickse, vsaj tako pomemben, kot šelesteči zelenci, ki jih bo za novih pet let pri Kratkohlačnikih dobil.

A tisto, zaradi česar je ostal v New Yorku, je tudi zagotovilo, ki ga je dobil od Phila Jacksona, da se bo v tej ekipi lahko boril za naslov prvaka. In »zen mojster« je zdaj na potezi, da obljubljeno izpolni. Vsem, tudi Anthonyju, je sicer jasno, da v naslednji sezoni to še ne bo šlo, tak čarovnik tudi Jackson ni. Moštvo okrog enega najboljših strelcev lige bo gradil postopoma, a ne prepočasi, tega noče niti Anthony in še manj lastnik ekipe James Dolan, ki Jacksonu ne plačuje 12 milijonov dolarjev letno za to, da bi bili Knicksi konkurenčni čez štiri leta.

»Prehodna« naj bi bila le naslednja sezona, v kateri naj bi novi trener Derek Fisher vpeljal znameniti Jacksonov sistem trikotnega napada. Po njej se bo sprostilo precej denarja v salary capu, ki predsednika zdaj omejuje pri iskanju pravih okrepitev in čez leto dni naj bi podoba New Yorka izgledala že precej drugače.