kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 14.09.2022 12:28:48

Ali v Stožicah pripravljajo prestopno bombo? Iz lige NBA in evrolige v Olimpijo?

Profimedia
Že res, da košarkarsko evforijo v Sloveniji povzročajo Luka Dončić, Goran Dragić in njuni reprezentančni soigralci, ki se bodo danes proti Poljski potegovali za nastop v petkovem polfinalu evropskega prvenstva, a v polnem ritmu priprav so tudi slovenski prvaki - košarkarji Cedevite Olimpije.

V Stožicah je živahno, dobro razpoloženje trenerja Jurice Golemca, športnega direktorja Sanija Bečirovića in ostalih članov vodstva ljubljanskega kolektiva je skazila le informacija o poškodbi Zorana Dragića. Pomemben člen zmajev naj bi bil zaradi strgane stegenske mišice iz igrišč odsoten približno do izteka oktobra, ko bosta evropokal in liga ABA že pošteno zarezala v novo sezono. A rezervni načrt kakopak obstaja.

NEKDANJI ČLAN CHARLOTTA IN DALLASA
Po neuradnih informacijah, ki v teh dneh kapljajo tudi iz Berlina, kjer je zbrana košarkarska srenja, naj bi Olimpijin igralski kader dopolnil ameriški krilni košarkar Aaron Harrison (27 let, 198 cm), ki je v študentskih letih igral za Univerzo Kentucky (dvakrat zapored je ekipo popeljal na final four), z ligo NBA se je v kratkih enodejankah srečal v Charlottu (v dveh sezonah 28 tekem) in Dallasu (v eni sezoni devet tekem), v Evropi pa branil barve Galatasaraya, Olympiacosa (v evroligi) in Türk Telekoma. Ali je rojeni Teksačan le začasna rešitev za zapolnitev vrzeli, ki je nastala ob Dragićevi poškodbi, ali pač močno orožje za vso sezono, je vprašanje. Odgovorni za kadrovska vprašanja v Cedeviti Olimpiji so ob začetku priprav glede krepitve ekipe s še enim kvalitetnim (nemara nosilnim) igralcem na zunanjih položajih sicer pustili odprta vrata.

harrison dallas


PRIŠLI–ODŠLI
V primerjavi s prejšnjo sezono v Stožicah ni več Jake Blažiča, Jacoba Pullena, Alena Hodžića, Melvina Ejima, Luke Ščuke (posoja v Bar) in Zacha Augusta. Sedmerico bodo nadomestili Josh Adams, Lovro Gnjidić, Marko Jeremić, Rok Radović (vrnitev iz posoje), Amar Alibegović, Jan Kosi, Karlo Matković in kot kaže tudi Aaron Harrison.
Od staroselcev, ki bodo nosili glavnino bremena, so v ekipi Yogi Ferrell, Zoran Dragić, Edo Murić in Alen Omić. Tu je še vedno tudi Srb Marko Radovanović in za slovensko kvoto še Mirko Mulalić. Nadarjeni Saša Ciani se iz posoje pri Iliriji seli na posojo k zagrebški Cedeviti Junior. Žiga Daneu bo kot posojen košarkar igral za Ilirijo, bržčas podobna usoda čaka tudi Blaža Habota.

TRI PRIJATELJSKE TEKME
Cedevita Olimpija je v pripravljalnem obdobju odigrala že tri prijateljske tekme. V okrnjeni zasedbi je eno tekmo izgubila (Telekom Bonn), eno igrala neodločeno in položila orožje v podaljšku (Dinamo Sassari), eno pa zmagala (Igokea). Najboljši posamezniki so bili Ferrell, novinec Adams in Omić. Trener Golemac je za nemoten proces trenažnega procesa mestoma v ekipo vključeval tudi dodatne igralce – mlada Hrvata Josipa Batinića in Vita Kučića ter Daniela Vujasinovića in Matica Rebca.

SEZONSKE VSTOPNICE
Medtem vodstvo ljubljanskega kluba še naprej poziva navijače, naj si v predprodaji (do izteka tega tedna) zagotovijo sezonsko vstopnico za ogled vseh domačih tekem v sezoni 2022/23. Cenik je izdatno razdelan glede na starost, status in kategorijo tribune, cene pa se gibljejo od 63,75 do 1530 evrov, v redni prodaji pa bo delux sezonska vstopnica dosegla ceno 1800 evrov. Paketi le za tekme evropokala so sorazmerno ugodnejši.

harrison olympiacos

aaron harrison
Profimedia

Članki iz rubrike