stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 08.06.2020 17:20:31

Dragan Šakota ne bo več sedel na klopi Crvene zvezde

aba
Srbski košarkarski strokovnjak, 67-letni Dragan Šakota, ni več trener košarkarjev Crvene zvezde, je v ponedeljek sporočil predsednik kluba Nebojša Čović. Po poročanju srbskih medijev naj bi Šakoto nasledil nekdanji igralec Crvene zvezde, 51-letni Saša Obradović, ki je v prejšnjih dveh sezonah vodil Monako.

"Šakota je prišel v težkem času za klub in sprejel delo, ko so ga nekateri zavrnili. Dobro je opravil delo in zahvalili smo se mu za vse," je dejal Čović.

Beograjski klub je prevzel novembra lani po odhodu Milana Tomića. Pod vodstvom Šakote je Crvena zvezda v letošnji evroligi zabeležila 11 zmag ob 17 porazih, boja za uvrstitev v končnico pa ni dokončala zaradi pandemije novega koronovirusa, ki je ustavila vsa športna tekmovanja in zaradi katere so Beograjčani utrpeli finančno škodo v višini vsaj 2,3 milijona evrov.



Pri štirikratnih prvakih regionalne lige ABA in petkratnih srbskih prvakih pričakujejo, da jim bo pri premoščanju krize pomagala država.

Šakota je v svoji bogati trenerski karieri vodil tudi hrvaške klube, Zadar (1988/89) in Cibono (1989/90), ter turške, italijanske in grške klube. Ima srbsko in grško državljanstvo.

Članki iz rubrike