x factor, simon cowell Svet24.si

Se X Factor poslavlja?

loto, bavarska. 6aus49 Svet24.si

Skoraj mesec dni je denarnici nosila bogastvo

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

Bombniki Avenger Wikipedia Odkrito.si

Uganka poleta 19

telefon Odkrito.si

Uročena telefonska številka, ki prinaša smrt

ba
ba
0 06.06.2020 17:05:13

Slovenski reprezentant, ki je storil prekršek za zadnji koš DRAŽENA PETROVIĆA: KAKO UMRL? Ti si nora! Zdaj sem sedel skupaj z njim!

Košarkarski Mozart je na današnji dan pred 27 leti proti Sloveniji odigral svojo zadnjo tekmo.

Na današnji dan pred 27 leti je Dražen Petrović odigral zadnjo tekmo v dresu hrvaške reprezentance. Bilo je 6. junija 1993 na zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo. Proti Sloveniji v Vroclavu, naša izbrana vrsta je zmagala s 94:90. Dan pozneje se je košarkarski Mozart poslovil. Za vedno … Usodna je bila prometna nesreča.

V zadnji minuti dvoboja je zadel prvi prosti met in zgrešil drugega. Kdo bi si mislil, da je žogo zadnjič spravil skozi obroč. Naslednje jutro so hrvaški reprezentanti odpotovali v Frankfurt, kjer jih je čakalo letalo za Zagreb, Dražen se je odločil v domovino vrniti z avtomobilom v družbi dekleta Klare Szalantzy. Ni se vrnil ... Sedmega junija 1993 okrog 17.20 se je njegov rdeči golf zabil v tovornjak na avtocesti v bližini kraja Denkendorf. In odšel je v legendo.

"Vem, da sem jaz storil prekršek za njegov zadnji koš. To se ne pozablja. Skupaj smo potovali iz Poljske, na letališču smo Dražen, Alibegović in naš fizioterapevt Daso sedeli za mizo in se pogovarjali, medtem ko smo čakali na let. Med drugim smo ga spraševali, kako je lahko v ZDA tako zelo okrepil mišično maso?" se je pred leti v pogovoru za Večernji list spomnil takratni slovenski reprezentant Roman Horvat in dodal: "Pozdravili smo se, se odpravili v Ljubljano, kjer me je po pristanku dočakala ženina sestra in vprašala: 'Si slišal, da se je Dražen smrtno ponesrečil?' Odvrnil sem ji: 'Ti si nora. Ni res. Ne more biti res. Kako? Zdaj sem sedel skupaj z njim."

Članki iz rubrike