državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 06.06.2020 14:03:37

Združenje igralcev podprlo načrt za nadaljevanje lige NBA

Reuters
Združenje igralcev severnoameriške košarkarske lige NBA je podprlo scenarij za nadaljevanje prvenstva, v katerem bo nastopilo 22 ekip. Liga NBA se bo po koronavirusnem premoru predvidoma nadaljevala 31. julija v Orlandu v športnem kompleksu Wide World of Sports, ki je v lasti ESPN.

Med 22 moštvi, ki bodo nadaljevala sezono, je 13 ekip iz zahodne konference in devet iz vzhodne. Med njimi so tudi vsa moštva slovenskih igralcev onkraj luže.

Ob prekinitvi sezone 12. marca je na vzhodu Goran Dragić z Miami Heat zasedal četrto mesto, na zahodu pa so bili Dallas Mavericks Luke Dončića na sedmem mestu, medtem ko je bil Vlatko Čančar z Denver Nuggets tretji.


Lastniki 30 ekip so že v četrtek z glasovanjem podprli načrt. Zdaj je scenarij podprlo tudi združenje igralcev NBPA, katerega predsednik je Chris Paul, a dodalo, da se je o nekaterih podrobnostih še treba dogovoriti.

Združenje NBPA želi omejiti "mehurček igralcev", ki bodo nadaljevali sezono, na 1600, z možnostjo, da se igralcem po prvem krogu končnice pridružijo tudi družine.

Načrt je, da bi se vse ekipe 7. julija preselile v Orlando in bile v karanteni do nadaljevanja oziroma konca sezone, dnevno pa bi igralce tudi testirali na novi koronavirus.

Značke: nba, košarka, koronavirus

Članki iz rubrike