franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 08.06.2020 15:14:09

DARILO, DA TE KAP! Legendarnemu košarkarju je padla sekira v med, za rojstni dan bo dobil - MILIJONE ...

Reuters
Allen Iverson se je upokojil pred sedmimi leti, a še vedno žanje sadove svojega dela.

Kariera prvega izbora na naboru za ligo NBA leta 1996 je bila sijajna. Leta 2001 je bil najkoristnejši igralec in Philadelphio popeljal do velikega finala, enajstkrat je nastopil na tekmi All-Stars, leta 1997 je bil izbran za novinca leta. In še bi lahko naštevali, dosežkov Iversona nikoli ne zmanjka. Jasno, ob pregovorno mirni roki (štirikrat je bil najboljši strelec v ligi NBA) si je prislužil status zvezdnika, kar se je močno poznalo na njegovem bančnem računu.

V času aktivne kariere je podpisal številne donosne sponzorske pogodbe. Leta 2001, ko je veljal za najboljšega košarkarja v tekmovanju, je tako sklenil sponzorsko sodelovanje z Reebokom, ki mu bo - reci in piši - 32 milijonov dolarjev prineslo šele takrat, ko bo dopolnil 55 let (leta 2030) in že dalj časa užival lagodno življenje košarkarskega upokojenca. Prav včeraj, ko je dopolnil 45 let, pa je tako kot vsako leto prejel prav posebno rojstnodnevno darilo - 800 tisočakov. Za sproti je več kot dovolj ...

Do večmilijonskega nakazila pa se bo moral Iverson še pošteno brzdati. Čeprav je med kariero zaslužil približno 200 milijonov, jih je z življenjem na veliki nogi in z drago ločitvijo (nekdanji ženi naj bi pripadla tudi polovica od prej omenjenih 32 milijonov) uspel - zapraviti. 

Iversona je na naboru izbrala Philadelphia, kjer je preživel svoje zvezdne trenutke, igral je še za Denver, Detroit in Memphis, nazadnje pa je nosil dres istanbulskega Bešiktaša.

iverson 1
Reuters

Članki iz rubrike