Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
2 04.06.2019 08:44:25

Ob 10.30 predstavitev združevanja Petrola Olimpije in Cedevite

alesfevzer.com
Na novinarski konferenci v Stožicah bosta predsednika Petrola Olimpije in Cedevite razkrila podrobnosti o združitvi klubov oziroma o skupnem projektu, kot zadevo predstavljajo odgovorni na obeh straneh. Zaradi ogromnega zanimanja tako hrvaške kot slovenske javnosti in navala medijev bo konferenca potekala kar v mali dvorani v Stožicah.

Težko pričakovana predstavitev, ki jo bosta opravila Tomaž Berločnik s strani Petrola Olimpije ter Emil Tedeschi za Cedevito, se bo začela ob 10.30.

Zadeva o 'skupnem projektu' Petrola Olimpije in Cedevite je v javnost prišla konec prejšnjega tedna. Pogovore o združevanju sta potrdili obe strani, stvar pa naj bi šla v smeri, da zagrebška Cedevita zaradi nerazumevanja lokalne skupnosti želi svoj košarkarski projekt preseliti v Ljubljano, Olimpija oziroma Cedevita Olimpija, kot naj bi se klub po novem imenoval, pa bi dobila pravico igranja v ligi Aba ter evropskem pokalu.



Mediji so pisali, da naj bi novi trener postal Slaven Rimac, direktor Davor Užbinec, v Ljubljano pa naj bi se preselil tudi del zagrebške ekipe. Vložek Hrvatov oziroma skupine Atlantic, ki je lastnik Cedevite, naj bi bil 2,5 milijona evrov.

Tako Cedevita kot Petrol Olimpija sta v tej sezoni doživeli hudi razočaranji na domačih parketih. Ljubljančane je v finalu državnega prvenstva premagala Sixt Primorska s 3:0, Cedevito pa je s 4:0 nadigrala Cibona.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike