900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
5 01.06.2019 05:35:57

VROČA DEBATA! Kdo bo trener združenega kluba Cedevita Olimpija? JURE ZDOVC vs. SLAVEN RIMAC

Res je bila bomba. Taka, ki je ne slišiš, da prihaja, pa potem z vso silo trešči. Bila je resnična bomba. Projekt Olimpija Cedevita ali Cedevita Olimpija, kakor želite, je realnost, je dejstvo, je prihodnost košarke v Stožicah. Ostaja pa kopica vprašanj, povezanih s tem.

Želeli smo slišati tudi mnenje trenerja zeleno-belih Jureta Zdovca, kaj on meni o vsem dogajanju okrog Cedevite in kakšna naj bi bila njegova vloga pri tem.

"Kar zadeva mene, je to super!" je bil njegov prvi odgovor, nato je s skoraj navdušenjem nadaljeval: "Imeli bomo proračun, ki bo konkurenčen. To je tisto, kar si vsi želimo. Ko sem prišel, sem govoril tudi, da me zanima naslednja oziroma prihodnje sezone. Zelo sem motiviran in komaj čakam vse skupaj."

Ali je sploh trener Olimpije ali bo njegovo mesto zasedel Slaven Rimac? "To je novica, ki se je razširila, čeprav ni bilo nič uradno objavljenega. Sem trener Olimpije, imam še dveletno pogodbo," je odgovoril Zdovc in dodal, da nima nobenih informacij, da bi bilo karkoli drugače. Nasprotno, Konjičan že snuje načrte za novo sezono. "Potrebujemo štiri, pet kakovostnih Slovencev, dodati je treba dobre tujce."

Toda trije naj bi že prišli iz Zagreba – Andrija Stipanović, Filip Krušlin in Domagoj Bošnjak naj bi bili del "paketa" Cedevita v Ljubljani. "Kdo je to rekel? Spet gre za neke informacije, ki so se razširile, pa še nič ni potrjenega," je dejal Zdovc. Zanimalo nas je, ali je potem že začel iskati igralce, ki bi jih lahko pripeljal v Ljubljano, zlasti Slovence. "Začel sem, zbiram informacije, se je pa v tem tednu vse ustavilo. Takoj po koncu sezone so nas agenti zasuli s ponudbami, a sem vsem rekel, naj še potrpijo, da bomo točno vedeli, pri čem smo." Zdaj naj bi vedeli ...


Rimac: Imam pogodbo s Cedevito!
Trener Cedevite Slaven Rimac je po lastnih besedah šele v četrtek izvedel, kaj se dogaja na relaciji Ljubljana-Zagreb, podrobnosti pa ni poznal. "Res ne vem, kaj so se dogovorili oziroma se dogovarjajo," je dejal po porazu s Cibono. "Lahko le potrdim, da imam s klubom podpisano pogodbo," je dodal. In ni edini, tudi nekaj igralcev jih ima, v torek bo najbrž vse bolj jasno. Je pa bolj kot ne jasno, da bo Rimac ostal zapisan kot zadnji trener "velike" Cedevite, ki bo v naslednji sezoni imela mladinski pogon, iz tega bi se polnila tudi ekipa za hrvaško ligo. Verjetno pod novim imenom.


Več o hrvaško-slovenskem projektu - o združitvi Cedevite in Olimpije - si lahko preberete v današnji izdaji športnega dnevnika Ekipa SN, ki je v digitalni obliki na voljo tudi na spletni strani Trafike 24.

Značke: olimpija, cedevita, zdovc

Članki iz rubrike