Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
25.02.2015 23:23:49
Deli članek:

Aleš Pipan: Dobar den, zmejovi*

Nikola Miljković

Čeprav ni več trener Uniona Olimpije, bo Aleš Pipan v nedeljo, ko bodo zmaji gostovali pri MZT-ju, bržčas prav tako v Skopju. Tudi on bo najbrž v dvorani Jane Sandanski in tudi on bo verjetno stal ob parketu. Le nekaj metrov stran od klopi Ljubljančanov, saj naj bi vodil domače moštvo. Celjan se skoraj gotovo vrača k makedonskemu prvaku.

V sezoni 2012/13 je tam že uspešno deloval in Makedonci so ga skoraj rotili, naj ostane še naprej. A ko je poklicala Olimpija, Pipan zaradi možnosti vrnitve v Slovenijo in sploh prve priložnosti, da sede na klop največjega in najuspešnejšega slovenskega kluba, ni okleval. V Skopju je bilo nekaj užaljenosti, a dobro leto in pol zatem je ta že pozabljena.

Nikola Miljković

Ko je Celjan dobil nogo v Stožicah, ni trajalo dolgo, da so v MZT-ju spet vzpostavili kontakt s strategom, ki jih je predlani popeljal do sedmega mesta v ligi ABA, tudi pred oba slovenska kluba, in ki je osvojil obe domači lovoriki z vsega enim porazom v sezoni. Letos lahko o čem takem pri makedonskem prvaku le sanjajo, saj so v ligi ABA štiri kroge pred koncem predzadnji z vsega šestimi zmagami, pretekli konec tedna pa so, podobno kot Olimpija, izpadli v polfinalu pokalnega tekmovanja. Zdaj je treba rešiti, kar se rešiti da, in osvojiti vsaj domači naslov, ob tem pa nastaviti osnovo za naslednjo sezono, ta je pravzaprav že izgubljena.

Arsen Perić

V Skopju je šlo narobe že od vsega začetka, ko so hitro prekinili pogodbo z Zmagom Sagadinom, po njegovem odhodu pa so se trenerji menjavali kot na železniški postaji. Pipan bo že peti v tej sezoni, vmes so se zvrstili še Vrbica Stefanov, Bobi Mitev in Aleksandar Jončevski, nihče pa ni uspel ekipe spraviti v prave tirnice. To naj bi storil Pipan, ki je v tem trenutku idealna opcija za Skopjance, saj razmere v MZT-ju in makedonski košarki dobro pozna, pa čeprav je ekipa zdaj skoraj povsem spremenjena, kot je bila predlani.

Končni dogovor naj bi bil sklenjen v četrtek, razen če ne pride do velikega preobrata. A ta je malo verjeten in vnovični debi na klopi MZT-ja naj bi sledil prav v dvoboju z Olimpijo, v kateri je svoje delo končal s porazom v polfinalu pokala v Laškem. Usoda včasih res ubira hecna pota, premiera Memija Bečirovića na klopi Ljubljančanov pa bo s tem dobila le še dodatno zanimivo razsežnost.

Nikola Miljković