Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/gv
STA/gv
20.09.2014 18:15:23
Deli članek:

Begić v Olimpiji

Grega Wernig

Union Olimpija se je pred začetkom sezone okrepila na centrskem položaju, z Ljubljančani je pogodbo, ki mu sicer omogoča predčasen odhod, sklenil Mirza Begić.

Begić je v svoji bogati karieri nastopal za evropske velikane, kot so Virtus Bologna, Žalgiris Kaunas, Real Madrid in nazadnje za grški Olympiacos. Devetindvajsetletni center, ki v višino meri 216 centimetrov, je za Slovenijo nastopil na dveh evropskih prvenstvih, in sicer leta 2011 v Litvi in leta 2013 v Sloveniji.

Begić, ki je za zmaje nastopal že v sezonah 2002/03, 2007/08 in 2008/09, je v zadnjem mesecu že treniral s člansko ekipo in se zadovoljen s pogoji odločil sezono začeti kot pomemben del ekipe trenerja Aleša Pipana, so sporočili iz ljubljanskega moštva.

"Begić, ki ima za seboj igranje v Žalgirisu, Realu in Olympiacosu, je igralec, ki si ga Union Olimpija cenovno ne more privoščiti. Mirza je dalj časa treniral z ekipo in sprejel našo ponudbo igranja z odprto pogodbo, ki mu omogoča odhod v primeru dobre ponudbe iz tujine. Z njegovo prisotnostjo smo pridobili na kvaliteti pod košem in izkušnjah, pa tudi na nivoju samega treninga. Njegov odnos, želja in pripravljenost za igranje v našem klubu je vredna zahvale. Upamo, da bo sodelovanje čim daljše," je novo okrepitev pokomentiral direktor klub Matevž Zupančič.