Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
07.05.2014 21:37:57
Deli članek:

Evroliga, prihajamo

eurocup

Lokomotiv Kubana je na prestolu evropskega pokala nasledila Valencia, ki je bila v finalu boljša od Unicsa iz Kazana.

V celotni evropski sezoni je ruski klub izgubil samo štiri tekme, a med njimi sta bili tudi najpomembnejši, v finalu z Valencio. Slednja je do naslova prišla z izkupičkom 15 zmag in devetih porazov (spomnimo, da je pred Unionom Olimpijo klonila na obeh srečanjih), a bila najbolj prepričljiva prav ob koncu, dvakrat je slavila tudi v polfinalu z Nižnjim Novgorodom.

V finalu si je doma priigrala lepih 13 točk naskoka, a ker vemo, da je Unics v polfinalu s Crveno zvezdo doma nadoknadil 11 točk minusa iz Beograda, smo pričakovali napet dvoboj tudi na odločilnem dvoboju finala. Pa ga ni bilo, saj so Španci že prvo četrtino, v kateri so prejeli le štiri točke, dobili s plus 12 in nato prednost ohranjali vse do konca.

"Ta ekipa si je res zaslužila naslov. Igrali smo dobro, med vso sezono je veliko ljudi uživalo v našem načinu igre. Vse lovorike so pomembne, a zame bi bili ti fantje zmagovalci, tudi če ne bi osvojili evropskega pokala," je dejal Velimir Perasović, trener Valencie, ki je tretjič prišla do naslova v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju in si s tem priigrala tudi nastop v evroligi naslednjo sezono.