franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 23.02.2024 10:02:34

Končnica lige IHL: Prvakom voda ne teče, temveč dre v grlo

Luka Vovk
V sredo pozno zvečer so se v prvem krogu končnice lige IHL, ki združuje slovenske, hrvaške in srbska kluba, odigrale tri druge tekme četrtfinala.

Velika koraka do polfinala sta naredila beograjska Crvena zvezda in Zagreb, ki sta zgolj zmago oddaljena od naslednje faze tega tekmovanja. V Sisku so na svoj račun prišli tam zbrani številni navijači, ki so ob zmagi domačega moštva nad Slavijo Juniorjem spremljali izredno zagrizen in posledično kazni poln boj.

Po rednem delu vodilna Crvena zvezda – zaradi tega tudi največja favoritinja za naslov prvakinje – je še četrtič to sezono in drugič v končnici opravila z rojaki iz Novega Sada. Vojvodini tokrat tudi prednost domačega terena ni pomagala, da bi prišla do prve zmage nad Beograjčani. Končni izid kaže tesen razplet, a bilo je precej daleč od tega. Gostje so bili precej močnejši, vratar Vojvodine Akim Padalica je na primer moral posredovati pri kar 52 strelih, a je kljub dobri 92-odstotni uspešnosti izgubil vratarski dvoboj z Andrejem Zabelinom, ki je obranil 29 strelov.

triglav hokej 23 vl
Luka Vovk

Pri Zvezdi je bil najučinkovitejši prvi napad, ki je k drugi zmagi prispeval tri zadetke. Padalica se je gostom dobro upiral vse do začetka zadnje tretjine, v katero je Crvena zvezda vstopila z golom prednosti, nato pa v razmaku 60 sekund poskrbela za prijetno prednost, ki je Vojvodina ni ujela. Domača ekipa se je sicer Zvezdi naposled še močno približala in lovila izenačenje, a do tega ni prišla.

Crvena zvezda bo tretji obračun serije v dvorani Pionir gostila v soboto popoldne in lahko postane druga polfinalistka.


PROTI SOTLARJU LETELO 73 STRELOV
Polfinalno vstopnico si namreč na zgodnje sobotno popolne kot prvi že lahko pribori Zagreb, ki bo v Podmežakli z aktualnimi prvaki palice prekrižal še pred kosilom, ob 12.15.

Sij Acroni Jesenice se podobno kot Vojvodina proti Crveni zvezdi to sezono še ne morejo pohvaliti s skalpom Zagreba. Tokrat je ta na drsališču Velesajma s pol ducata golov brez prevelikega naprezanja ugnal Gorenjce, ki so jo rezultatsko še dobro odnesli.

Zagreb je hitro povedel z dvema goloma v prvih osmih minutah, pri tem vodstvu je nato v 25. minuti zapravil tudi kazenski strel, a se zaradi tega ni tepel po glavi, kajti že čez dve minuti je svoje vodstvo povišal. Ko je na sredini tekme svoj drugi gol za 4:0 dosegel Joe Guimont, je bilo očitno, da mlada jeseniška četa iz hrvaške prestolnice ne bo odšla z izenačenjem v seriji. V 35. minuti je četi Aleša Sodje uspelo doseči vsaj častni gol, za katerega je poskrbel Val Gavljak; za 18-letnega napadalca je bil to sploh prvi gol v tej sezoni lige IHL.


Izredno zaposlen je bil tokrat jeseniški vratar Ian Sotlar, kajti Zagreb je na vrata železarjev usmeril neverjetnih 73 strelov. Na drugi stani je Domagoj Troha moral posredovati pri le 25 poskusih Gorenjcev. Tudi pri Zagrebu je tokrat bistveni del za drugo zmago prispeval prvi napad; Guimont in Tibor Stančić sta zadela po dvakrat, slednji je v statistiko vpisal še eno podajo, s tremi se je lahko pohvalil tudi Filip Jarčov. Tudi tokrat ni šlo brez prispevka Slovenca s hrvaškim državljanstvom, branilca Domna Vedlina, prvega strelca Zagreba v tej sezoni, ki je tokrat dosegel en zadetek.


SISAK VRNIL Z ENAKO MERO
Pred več kot 500 navijači se je odigrala tekma v Ledeni dvorani Zibel v srcu Siska, ki je gledalcem postregla s pravim šovom, predvsem z vidika zbiranja kazni. Sisku in Slaviji Junior sta glavna sodnika skupno dosodila celo 110 minut kazni! Kar 14 malih kazni (28 minut) so v svojo statistiko dodali Založani, Sisak pa je vknjižil še dve več, skupno število kazenskih minut se je še toliko bolj povečalo zaradi pretepa kapetana Siska Ivana Puzića in Nika Sitarja v 56. minuti.

Ekipi sta sicer, kar zadeva strele, uprizorili izenačeno bitko, gostujoči čuvaj mreže Jon Dukarič je moral posredovati pri 30 strelih, Neill Anderson pa še pri enem več. Vitezi iz Siska, ki je pred kratkim vložil kandidaturo, da se naslednjo sezono pridruži konkurenci lige AHL, so veliko bolje kot četa Gorazda Reklja izkoriščali power play in si s tem tlakovali pot do zmage ter izenačenja v seriji. Obe tekmi sta se končali z izidoma 6:2.

Sisak je hitro povedel, v drugi tretjini je nato izkoristil tri zaporedne power playe in takrat Slaviji Junior zaprl pot do zmage. Juš Černe in Luka Vodlan sta nato prednost tekmeca do začetka tretje tretjine uspela prepoloviti, a Sisak je bil tokrat preveč strelsko razpoložen; Dominik Kanaet je peti zadetek dosegel celo z igralcem manj. V soboto se bo serija preselila v Zalog, prvi plošček bo padel ob 19. uri.


MEDVEŠČAK PO NOVEM S SLOVENCEM
Pozno sinoči je v Zagrebu potekala še četrta tekma drugega kroga četrtfinala, na kateri sta se borila Medveščak in Triglav. Kranjčani so v hrvaško prestolnico odšli z vodstvo v seriji z 1:0, tretja tekma se bo v soboto v Kranju začela ob 19.15, to srečanje pa bo mogoče spremljati prek malih zaslonov na Tržič TV oziroma na YouTube kanalu hokej.tv.

570-19-ogrizek OBREZ gw
Grega Wernig
Omenimo še to, da se je v zadnjih dneh po hokejskih koluarjih šepetalo, da naj bi se Medveščaku v zadnji fazi sezone pridružil Jure Sotlar, ki je že odigral zadnjo tekmo za Celje v tej sezoni. To je bilo že pred časom, v bistvu 2. februarja, od takrat rumeno-modrega dresa ni več oblekel. Tako ga ni bilo v postavi niti ob sobotni zmagi v Podmežakli niti sinoči, ko je Celje sklenilo tekmovalno sezono 2023/24, a izkazalo se je, da se kapetan Celja za preostanek sezone ne bo preselil k Medveščaku. Se je pa za to potezo odločil drug slovenskih hokejist, Mariborčan, napadalec lisjakov Aljaž Ogrizek, ki je v dresu medvedov debitiral v petek. Ogrizek je bil sicer drugi strelec Maribora v ligi IHL, na 12 tekmah je zbral 20 točk (10 + 10). Triglav je sicer v Zagrebu v četrtek sicer na drugi tekmi visoko premagal Medveščak.


Zagreb  Sij Acroni Jesenice 6:1 (2:0, 3:1, 1:0)
Strelci: 1:0 Guimont (Stančić, Jarčov, 4.), 2:0 Jović (Čizmadija, 8.), 3:0 Stančić (Jarčov, 26.), 4:0 Guimont (Kegalj, 29.), 4:1 Gavljak (Smukavec, 35.), 5:1 Vedlin (Jarčov, 35.), 6:1 Stančić (45.).
Kazenske minute: Zagreb 4, Sij Acroni Jesenice 4.
*Opomba: Zagreb v seriji vodi z 2:0.

Sisak  Slavija Junior 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Strelci: 1:0 Polonijo (Malenica, Čanić, 4.), 2:0 Malenica (Čanić, 21., PP1), 3:0 Dill (Kanaet, Čanić, 25., PP1), 4:0 Jarčov (Lennon, Galvin, 31., PP1), 4:1 Černe (Skerlep, Prodan, 37.), 4:2 Vodlan (Černe, 41.), 5:2 Kanaet (56., SH1), 6:2 Selitaj (Dobrić, Jarčov, 58.).
Kazenske minute: Sisak 37 + 20 (Puzić), Slavija Junior 33 + 20 (Sitar).
*Opomba: izid v seriji je poravnan na 1:1.


Vojvodina  Crvena zvezda 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Strelci: 0:1 Leštaric (Podunavac, 4.), 0:2 Novaković (Podunavac, Dragović, 31.), 1:2 Grković (Vučurević, 34.), 1:3 Španjević (Leštaric, 42., PP1), 1:4 Pčalin (Mitrović, Čekmarev, 43.), 2:4 Ajupov (45.), 3:4 Makeičjkau (Ajupov, Đorđević, 55.).
Kazenske minute: Vojvodina 4, Crvena zvezda 6.
*Opomba: Crvena zvezda v seriji vodi z 2:0.

Medveščak – Triglav 1:9 (1:2, 0:3, 0:4)
Strelci: 0:1 G. Podrekar (Ahačič, 4.), 1:1 Ogrizek (Dimitrijević, Janković, 10.), 1:2 Pavlovič (Ahačič, 19.), 1:3 Potočnik (24.), 1:4 Bertoncelj (Ahačič, Gorše, 32.), 1:5 Bošković (Veternik, 37.), 1:6 Pretnar (G. Podrekar, Grošelj, 41., PP1), 1:7 Jazbec (Markič, 44.), 1:8 Potočnik (Rajsar, 56.), 1:9 Grošelj (Pretnar, Bertoncelj, 58., PP1).
Kazenske minute: Medveščak 12, Triglav 10.
*opomba: Triglav v seriji vodi z 2:0

Članki iz rubrike