franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 21.02.2024 09:06:12

Kopitarjevi kralji so se pobrali po manjši krizi, Columbus padel s kar 5:1

Profimedia
Los Angeles Kings slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja so slavili še šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah v severnoameriški ligi NHL. V dvoboju s Columbus Blue Jackets so bili boljši s kar 5:1. Slovenski as pri tem ni dosegel točke.

Za domačine je dva gola prispeval Pierre-Luc Dubois, po enega in podajo pa Quiton Byfield in Drew Doughty.

Ekipa iz mesta angelov je povedla ob koncu prve tretjine, ko je v 19. minuti Byfield dosegel mojstrski samostojni zadetek iz protinapada. "Če bi imel kamero, bi ga posnel, tako lep gol je bil," je o zadetku dejal njegov moštveni kolega Dubois.

V drugem delu je z golom Duboisa z igralcem več v 22. minuti Los Angeles nato hitro povečal vodstvo na 2:0, a so gosti zmanjšali prednost le tri minute kasneje. Edini gol za Columbus na tekmi je dosegel Adam Boqvist.

Dubois je nato v 32. minuti znova povečal prednost gostov na dva zadetka. V domačih vratih pa je uspešno delo opravljal Cam Talbot, ki je zbral 33 obramb.

V zadnji tretjini je domače moštvo potrdilo zmago z zadetkoma Kevina Fiale v 56. minuti in Doughtyja 23 sekund pred koncem tekme.


"Prva tekma nazaj v Los Angelesu po daljši gostujoči turneji je vedno izziv in ni bila najlepša predstava. Talbot je bil res izjemen, tudi naša obrambi z igralcem manj je bila uspešna. Mislim, da nas je to reševalo na zadnjih dveh tekmah," je ocenil Dubois.

Kopitarjeva ekipa, ki zaseda sedmo mesto v zahodni konferenci s 66 točkami, bo naslednjič igrala v noči s četrtka na petek po slovenskem času, ko bo gostila Nashville. Slednji je v pretekli noči s 5:3 premagal prvake Vegas Golden Knights.

V pretekli noči sta zmagali vodilni moštvi v vzhodni konferenci. Prva ekipa vzhoda Florida Panthers je s 3:2 po podaljšku odpravila Ottawa Senators, odločilni gol je v 2. minuti podaljška dosegel Anton Lundell. Drugouvrščeni New York Rangers pa so bili s 3:1 boljši od Dallas Stars.

Medtem pa je poraz doživela najboljša ekipa lige in zahoda Vancouver Canucks, ki je z 1:3 izgubila na gostovanju pri tretji ekipi zahoda Colorado Avalanche. Znova se je v statistiko vpisal Nathan MacKinnon, ki je za domačo ekipo točko dosegel že na 27. tekmi po vrsti.

Ovečkin vse bližje legendarnemu Kanadčanu
Ruski hokejski superzvezdnik Aleks Ovečkin je v pretekli noči dosegel tri točke pri zmagi Washington Capitals s 6:2 proti New Jersey Devils. Obe moštvi imata zgolj minimalne možnosti za uvrstitev v končnico. Ovečkin in Connor McMichael sta dosegla po dva gola za moštvo iz prestolnice ZDA, pri čemer je Ovečkin zdaj pri 838 zadetkih v ligi NHL, 56 manj od absolutnega rekorda Wayna Gretzkyja.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike