stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 19.02.2024 12:02:26

Kralji s Kopitarjem v Pittsburghu do tretje zaporedne zmage

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL tokrat gostovali v Pittsburghu. Na zadnji od štirih tekem v gosteh pri moštvih vzhodne konference so vknjižili novo zmago. Pingvine so premagali z 2:1 ter pokvarili dan Jaromira Jagra, ko so v dvorani PPG Paints Arena upokojili njegov dres.

Oba zadetka je po preobratu za kralje v zadnji tretjini dosegel Adrian Kempe. Kopitar je bil podajalec pri odločilnem golu za zmago, še tretjo zaporedno za ekipo Los Angelesa, ko so imeli kralji na ledu igralca manj. S tem je Hrušičan dosegel 28. podajo v sezoni in točko na tretji zaporedni tekmi. Na vseh je Los Angeles zmagal. "Tekma je bila precej izenačena, vendar smo spet igrali solidno," je po zmagi dejal Kempe. "Osvojili smo dve zasluženi točki, ki ju morda nismo znali pridobiti še pred nekaj tedni."

Vratar gostov, ki so dobili pet od zadnjih šestih tekem, Cam Talbot je tekmo končal z 29 obrambami. "Zelo sem ponosen na svoje fante," je po tekmi dejal trener kraljev Jim Hiller. "V zadnji tretjini so igrali podobno kot v prvi proti New Jerseyju, ko smo končno našli svojo igro in začeli nizati dobre predstave."

Za domače je že v uvodni tretjini zadel Sidney Crosby z igralcem več, ki je dosegel svoj 31. zadetek v sezoni.

S preobratom v zadnji tretjini in z zmago so kralji zasenčili 40-minutno slovesnost v čast češkemu zvezdniku Jagru, ko so pred tekmo njegov dres s številko 68 za vedno slovesno upokojili. Dneva Jaromira Jagra se je udeležil tudi 52-letnik, ki je veselo proslavil vrnitev v mesto, kjer je odigral prvih 11 od svojih 24 sezon lige NHL.



Pospremil je svojo številko 68, ki so jo dvignili pod strop, kjer sta še številki 66 (Mario Lemieux) in 21 (Michel Briere). Naslednja tekma kralje čaka v torek, ko bodo v domači dvorani gostili Columbus.

Na sporedu večera sta bili še dve tekmi. Odmeval je predvsem obračun obeh ekip iz New Yorka na stadionu MetLife. Ne zgolj zaradi stadionskega prizorišča in posledično velikega števila navijačev, ki se je približalo številki 80.000, tekma je bila posebna tudi zaradi njenega poteka. New York Rangers so po vodstvu 1:0 v uvodni tretjini v malo več kot treh minutah prejeli tri zadetke, v nadaljevanju zaostajali že z 1:4 in s 3:5, a nato uprizorili preobrat, ki so ga kronali z zmagovitim zadetkom v podaljšku za zmago s 6:5.

"To nikakor ni scenarij, ki bi ga sami napisali," je dejal trener Rangers Peter Laviolette po zmagi. "Bilo je noro. Bilo je izvrstno. Veliko pohval našim fantom za to, kako so se odzvali po prvi tretjini, ki nikakor ni šla po naših načrtih." Odločilni gol je za drugo ekipo vzhodne konference po zgolj desetih sekundah podaljša dosegel Artemij Panarin.

Na tekmi v Denverju pa je domača ekipa Colorado Avalanche s 4:3 premagala gostujoče Arizona Coyotes. To je bil že deveti zaporedni poraz za Arizono, medtem ko se je Colorado z zmago zavihtel na tretje mesto zahodne konference.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike