favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 05.10.2022 22:28:07

Zug v Tivoliju boljši od Olimpije

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 5. kroga lige prvakov (skupina B) izgubili s švicarskim Zugom 1:3 (0:2, 0:1, 1:0).

Dvorana Tivoli, gledalcev 1100, sodniki: Ofner, Sternat (glavna), Zgonc, Hribar.
Strelci: 0:1 Simion (Kovar, 8.), 0:2 O'Neill (Martschini, Nussbaumer, 20.), 0:3 O'Neill (Martschini, Klingberg, 33.), 1:3 Čimžar (Pance, 50.).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 6, Zug 6.

Ljubljanski hokejisti so se z današnjo tekmo poslovili od svojih navijačev v ligi prvakov. Čaka jih le še ena tekma v gosteh z istim tekmecem naslednji teden, Zug pa je bil danes boljši in je na koncu v Tivoliju slavil s 3:1.

Švicarji so že po žrebu skupin veljali za favorite skupine B, status pa so tudi upravičili že na prvih štirih tekmah. Po dvakrat so premagali tako Wolfsburg kot TPS Turku in si že pred tekmo v Ljubljani zagotovili napredovanje v izločilne boje. Po drugi strani pa so se lahko domači hokejisti, za katere je bil letošnji nastop prvi v tem tekmovanju - zanj so dobili posebno vabilo vodstva tekmovanja - sproščeno skušali pokazati v kar najboljši luči.


Hitro je bilo jasno, da bo teoretična razlika v kakovosti prišla do izraza tudi na ledu. Domači so se sicer trudili, v uvodnih minutah imeli tudi nekaj polpriložnosti, še najbolj nevaren je bil Luka Kalan, a so Švicarji vseeno hitro prevzeli pobudo pred vrati Žana Usa. Prvi gol je dosegel Dario Simion po sprehodu skozi obrambo tekmecev, potem je Zug zadel še okvir gola. Ob koncu, ko so domači spet zaigrali nekoliko pogumneje, pa so v zadnji minuti uvodne tretjine pozabili na Briana O'Neilla, ki je pobegnil v protinapad in zadel za 2:0.

V nadaljevanju so imeli domači priložnost, da dosežejo gol, ko so imeli pol minute na ledu dva igralca več. A ta prednost je ostala neizkoriščena, prav tako tista Roka Kapla, ko je bil na klopi za kaznovane samo en Švicar. A gostje so vse bolj prevzemali pobudo, sicer borbeni domači, ki so v postavi danes pogrešali tri standardne branilce, pa so vse težje držali korak z njimi. V določenih obdobjih je Zug Ljubljančane povsem stisnil pred njihov gol. Us je imel veliko dela in ga večkrat opravil zelo dobro, nemočen pa je bil v 33. minuti, ko so ga gostje matirali v dveh potezah, strelec je bil drugič na tekmi O'Neill.

Ljubljanska zasedba je v zadnji tretjini nadaljevala pogumno predstavo iz prvih dveh. Tekmeci je niso nadigrali, imela je dve lepi priložnosti ob novi prednosti igralca več, a je bil zbran tudi gostujoči vratar Luca Hollenstein. A borbenost in nepopustljivost sta sadove za zeleno-bele obrodila deset minut pred koncem; Žiga Pance je priboril plošček za vrati in podal pred gol, kjer je bil natančen Tadej Čimžar.

V zadnjih minutah so bili zeleno-beli povsem enakovredni, v zadnje pol minute pa je trener Mitja Šivic Usa potegnil iz gola, a se izid ni več spremenil.

Zadnje dejanje lige prvakov čaka zeleno-bele čez teden dni, ko bo dvoboj današnjih tekmecev na sporedu še v Švici.

Značke: hokej, liga prvakov

Članki iz rubrike