Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.10.2022 12:46:56

Umrl človek, ki je poskrbel za enega najbolj ganljivih trenutkov v zgodovini športa! (video)

Profimedia
Mednarodni olimpijski komite (MOk) je danes sporočil, da je v 81. letu umrl Jim Redmond, ki je leta 1992 na olimpijskih igrah v Barceloni s pomočjo svojemu poškodovanemu sinu Dereku poskrbel za enega najbolj navdihujočih dogodkov v zgodovini iger, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na igrah pred 30 leti je britanski tekač Derek Redmond nastopil v polfinalu teka na 400 metrov. Po 250 metrih je nenadoma zastal, se prijel za stegensko mišico in potem v hudih bolečinah skušal šepajoč nadaljevati tekmo. Po nekaj deset metrih pa je stezo pritekel njegov oče Jim, se otresel varnostnikov, objel sina in mu pomagal, da je kljub poškodbi in v solzah prečkal ciljno črto.


Mok je danes ob smrti Jima Redmonda izrazil sožalje Dereku in zapisal, da sta oče in sin skupaj poskrbela za enega najbolj navdihujočih trenutkov v olimpijski zgodovini. Posnetek tega teka in očetovske pomoči pa je postal eden najbolj gledanih posnetkov, povezanih z OI.

Kot poroča AFP, je Derek Redmond pred desetletjem v pogovoru za BBC povedal, da ga je oče sprva skušal prepričati, naj odstopi, saj da mu ni treba ničesar dokazovati. "A sem mu rekel, da bom tekmo končal. Odvrnil je, da bova potem to naredila skupaj," je dejal atlet.

Značke: olimpizem, smrt

Članki iz rubrike