Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(sm)
(sm)
0 05.10.2022 11:16:22

V znamenju prvakov

Pivčanke bodo slovenske predstavnice na zaključnem turnirju evropskega klubskega pokala v Aosti.
BZS
Če je pretekli konec tedna minil v znamenju kar treh državnih prvenstev, bo pozornost slovenskih ljubiteljev balinanja od petka do nedelje usmerjena v finalni turnir ženskega evropskega pokala in povratne četrtfinalne dvoboje moškega evropskega pokala, kjer slovenske barve branita aktualna prvaka, Pivka Oro Met v ženski in Agrochem Hrast Kobjeglava v moški konkurenci.

Balinarska sezona je v polnem teku in zanimivih dogodkov kar noče zmanjkati. Temperatura pred bližnjim članskim svetovnim prvenstvom v Turčiji in svetovnim prvenstvom za mlajše člane in mladince v Franciji že počasi narašča, pred tem bo na sporedu še nekaj pomembnih obračunov na domači in mednarodni sceni.

Prvakinje med evropsko elito

Italijanska Aosta bo od petka do nedelje prizorišče zaključnega turnirja evropskega klubskega pokala v ženski konkurenci, na katerem bo slovenske barve branila Pivka Oro Met. Aktualne slovenske prvakinje se bodo v skupinskem delu pomerile proti srbskemu Novemu Beogradu in hrvaškim prvakinjam Škola boćanja Čavle. V drugi skupini bodo nastopili francoski Bievre Isere, italijanski Borgonese in švicarski Cervin, po dve najboljši ekipi pa bosta napredovali v polfinale.

Pivčanke so v prestopnem roku doživele kar nekaj kadrovskih sprememb, za nastop med evropsko elito pa se bodo okrepile z reprezentantko Tanjo Marc, ki bo skupaj s Heleno Ludvik in Samanto Abram Štunf morala prevzeti največje breme.

Zmaga prinaša zaključni turnir

Po remiju z 11:11 na prvi tekmi v Novi Gorici čaka balinarje Agrochem Hrasta na sobotnem povratnem obračunu četrtfinala evropskega pokala v Poreču zelo težka naloga. Kobjeglavci so Istri vlogo favorita prepustili že pred prvim dvobojem, na katerem so bili zelo blizu zmage, a so hrvaški podprvaki izvlekli neodločen rezultat, ki jim na široko odpira vrata na novembrski zaključni turnir najboljše četverice, ki ga bo gostil prav Poreč. Kraševci pa se v idilično obmorsko mestece ne nameravajo podati zgolj na izlet, saj imajo z Markom Švaro, Jako Štremflom, Gregorjem Severjem, Erikom Petričem in ostalimi dovolj močnih adutov za (vsaj) enakovreden boj z domačini. Zmagovalec drugega dvoboja bo napredoval na zaključni turnir, v primeru ponovnega remija pa bo o napredovanju odločala dodatna igra bližanja v krog in zbijanja balina.

Na najvišji stopnički znana imena

Nedelja je prinesla kar tri državna prvenstva, ki so minila ob zelo kakovostnih igrah in zanimivih razpletih. Škofja Loka je gostila najboljših 32 moških dvojic, med katerimi sta še drugo leto zapored slavila člana domače Trate Damjan Sofronievski in Tadej Premru, ki sta bila v velikem finalu boljša od Gregorja in Dejana Korošca (Marjetica Koper). V tekmi za tretje mesto sta Jaka Štremfel in Erik Petrič (Agrochem Hrast) ugnala Sandija Žurana in Jako Kosirnika (Velenje Premogovnik).

Na ženskem državnem prvenstvu v igri dvojic na Cesti pri Ajdovščini sta med 19 dvojicami še drugo leto zapored slavili Rebecca Martulaš in Aneta Fidel (Postojna), ki sta v velikem finalu premagali Sonjo Debevc in Ingrid Pretnar (Bistrica pri Tržiču). V boju za bron sta bili Nina Volčina in Polona Premru (Krim) boljši od Tanje Marc in Janje Sosič (Agrochem Hrast 2).

Na državnem prvenstvu v igri posamezno do 14 let v Postojni je med 43 nastopajočimi zmago slavil Anže Trobec (BD Kozlek), drugo mesto je osvojil Luka Sedmak (ŠB Korte - Izola), tretje Jakob Kobal (Postojna), četrto pa Izak Čuk (Pliskovica).

Krimovke prepričljive, v moških ligah izenačeno

Za državnimi ligaši je še en zanimiv konec tedna. Pri članicah je vodilni Krim vpisal še četrto zmago, v moški prvi ligi sta na vrhu Tržič Orodjarstvo Knific in Jadran Izola, v drugi ligi pa je edina zasedba s popolnim izkupičkom Cerkniško jezero. 

Galerija

Članki iz rubrike