profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 16.06.2022 12:22:12

Korenite spremembe v domači hokejski ligi! Zveza potegnila to potezo, Olimpija in Jesenice pa ...

Domen Jančič
Predsedstvo Hokejske zveze Slovenije je ta teden sprejelo predloge in razpisalo klubska tekmovanja vseh kategorij za sezono 2022/23.

Vrsto let je slovenski hokejski prostor večkrat razdeljen glede domačega tekmovanja v članski kategoriji. Večkrat sta najboljša slovenska kluba, SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice, javno spregovorila, kako bi se zaradi obveznosti v ligi ICEHL in AHL najraje v velikem loku izognila rednemu delu državnega prvenstva. V Ljubljani so svoje prvo moštvo lani v tem pogledu razbremenili, kajti na DP so se med sezono borili z mlado ekipo, prva je odigrala zgolj derbija z Jeseničani ter seveda boje v končnici. Jeseničani te možnosti niso imeli.

V novi sezoni je HZS kluboma prisluhnila. V rednem delu tako zmajem in železarjem ne bo treba tekmovati, ostali – lani je bilo teh šest (Slavija Junior, Triglav, Jesenice mladi, MK Bled, Celje in Maribor) se bodo pomerili po dvokrožnem sistemu. Prvi ekipi po rednem delu se bosta uvrstili v polfinale, v katerega sta neposredno vključena tudi ljubljanski in jeseniški klub, SŽ Olimpija kot prvi nosilec, Sij Acroni Jesenice kot drugi. Polfinale in finale se bosta igrala na dve zmagi, torej boljši iz treh tekem.

POKAL SE BO IGRAL CELO LETO
Do sprememb je prišlo tudi v pokalu Slovenije. Ta ne bo potekal štiri dni ob koncu avgusta ali začetku septembra, kot je bilo v zadnjih letih, kajti to zamisel so morali na HZS opustiti, ker bo SŽ Olimpija v teh terminih igrala v ligi prvakov CHL.

Tako bo pokalno tekmovanje razvlečeno čez celotno sezono. Na začetku sezone se bo izpeljal žreb parov (prvoizžrebani bo domačin), za preboj v naslednjo fazo tekmovanja bo potrebna le ena zmaga, gre za sistem izpadanja poraženega moštva na eni tekmi. Pokal bo izveden v prostih, trenutno še nedoločenih terminih med sezono na različnih lokacijah.

Članki iz rubrike