pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

(ts)
(ts)
0 15.06.2022 12:00:42

Dušan Orlandić: Sodelovanje s slovensko zvezo je zelo dobro

Dušan Orlandić
PROFIMEDIA
V pogovoru v projektu Teniško aktivni! je bil gost Dušan Orlandić, izvršni direktor Teniške zveze Srbije.

Zveze Slovenije, Hrvaške, Srbije in BiH sodelujejo na številnih področjih. Trenutno so v ospredju skupne priprave mladih teniških igralcev in igralk, na Čatežu ob Savi so se včeraj začele priprave deklet do 14 let, kjer se bo poleg omenjenih ekip pridružila tudi reprezentanca Italije.

"S Tenis Slovenijo in zvezama Hrvaške in BiH sodelujemo že dlje časa. Sestanke imamo na konferencah ITF. Vedno se pogovarjamo o težavah, ki jih imamo. Ne glede na to, da ima Srbija morda najboljše rezultate, so vse naše zveze majhne. Tako po številu igralcev kot tudi finančnih zmožnostih. Naše težave so podobne, tako da je najbolj logično, da se povezujemo. Pomembna je izmenjava idej. Ena od teh idej so tudi skupne priprave, imenujmo jih EX-YU. Dekleta do 14 let so v Termah Čatež, fantje pa pri nas v Beogradu. Želimo povezati naše otroke. Želimo, da se otroci učijo drug od drugega. Seveda se s tem povezujejo tudi trenerji. Za vse bo to nova izkušnja," je povedal Orlandić in se nato dotaknil sodelovanja s Tenis Slovenijo: "Sodelovanje s Tenis Slovenijo je zelo dobro. Moram ji čestitati. V zadnjih letih so naredili velik korak naprej, tako programsko kot tudi strukturno. Slovenija ima zelo dobro organizirano zvezo. Sem velik ljubitelj slovenskega športa. Res spoštujem, da ima država z dvema milijonoma prebivalcev takšne uspehe na športnem področju. Nekoč je bilo aktualno samo smučanje, zdaj je športov več in med njimi je tudi tenis. Vsi se trudimo, da s skromnimi finančnimi sredstvi rešujemo številne stvari. To sodelovanje je vedno dobrodošlo."

Orlandić je izpostavil, kje so največje skupne težave: "Poleg denarnih sredstev bi rad omenil še prehod iz mladinske v člansko konkurenco. Vsi skupaj nimamo dovolj vrhunskih strokovnjakov, ki prehodno obdobje poznajo dobro. To je lahko naša skupna prihodnost. Tu je in bo zelo pomembna izmenjava izkušenj in znanja. Naša baza ni dovolj velika, da bi lahko rekli, da bo iz te baze brez težav prišel neki vrhunski igralec ali igralka. Govorim o nekaj tisoč registriranih igralcih, kar ni dovolj, da bi lahko pričakovali, da bo iz vsake generacije prišel kakovosten igralec. Treba je izboljšati delo z bazo, seveda ob podpori vrhunskih strokovnjakov." 

Članki iz rubrike