volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(sm)
(sm)
0 15.06.2022 11:48:51

Prvi naslov za Pivčanke

Pivčanke s pokalom za naslov prvakinj
BZS
V soboto so zastor nad ligaškim tekmovanjem spustile članice, ki so se v nedeljo skupaj z mladinkami borile za državne naslove v hitrostnem in natančnem zbijanju. Konec tedna bodo znane najboljše zasedbe v prvi in drugi moški ligi ter pri mladih.

"Po težki sezoni se je vse izšlo v našo korist. Odlično smo odigrali vse najpomembnejše tekme in se na koncu zasluženo veselimo naslova," se je po sobotnem gostovanju v Miljah in dvanajsti zmagi v sezoni smejalo trenerju novih državnih prvakinj Pivke Oro Met, Toniju Trobcu.

Pivčanke s pokalom, podprvakinje s torto

Zadnji dvoboj na Gorenjskem si je ogledal tudi predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko, ki je nove prvakinje okitil z medaljami ter jim podelil zmagovalni pokal. Zaradi reprezentančnih obveznosti je zadnjo tekmo izpustila nosilka igre Tadeja Petrič, ki je takole opisala zahtevno sezono: "Liga je bila zelo izenačena, zato se je bilo treba pošteno potruditi in za to smo bile poplačane s prvim naslovom v klubski zgodovini. Vsaka igra v vsaki tekmi je bila pomembna. Nič ni šlo zlahka, tako da se je morala celotna ekipa boriti na vsaki tekmi, saj bi se v nasprotnem primeru lahko obrnilo tudi drugače."

Veselo je bilo tudi v Kobjeglavi, kjer so balinarke Agrochem Hrasta po zmagi proti Kolektor Idriji s sladko torto proslavile naslov podprvakinj, bron pa je pripadel ljubljanskemu Krimu, ki je po petih zaporednih lovorikah sestopil s trona.

Petrič, Pevec, Guštin in Martulaš z zlatom

Večina najboljših slovenskih balinark je imela delovno tudi nedeljo, saj so se članice in mladinke v Bistrici pri Tržiču potegovale za državne naslove v natančnem in hitrostnem zbijanju. Naslovov so se veselile članici Tadeja Petrič (natančno zbijanje, Pivka Oro Met) in Ana Pevec (hitrostno zbijanje, Pivka Oro Met) ter mladinki Rebecca Martulaš (natančno zbijanje, Pivka Oro Met) in Iva Guštin (hitrostno zbijanje, Agrochem Hrast).

Odločitve konec tedna

Konec tedna bo znana odločitev o prvaku prve moške lige, ki bo padla na obračunu med Kozlekom iz Kuteževega in kranjsko Planino, medtem ko je že jasno, da sta bila v drugi ligi najboljša Jadran HK na zahodu in Tržič Orodjarstvo Knific na vzhodu. V nedeljo bosta na sporedu tudi zaključna turnirja za naslov prvaka v konkurenci dečkov in mladincev.

DP članice – hitrostno zbijanje
Ana Pevec (Pivka Oro Met)
Tadeja Petrič (Pivka Oro Met)
Jacqueline Strnad (Logatec)
Petra Pivk Lukančič (Kolektor Idrija)
DP članice – natančno zbijanje
Tadeja Petrič (Pivka Oro Met)
Ana Pevec (Pivka Oro Met)
Jacqueline Strnad (Logatec)
Ingrid Pretnar (Bistrica pri Tržiču)
DP mladinke – hitrostno zbijanje
Iva Guštin (Agrochem Hrast)
Janja Roj ( ŠB Korte Izola)
Rebecca Martulaš (Pivka Oro Met)
Laura Fermo (ŠB Korte Izola)
DP mladinke, natančno zbijanje
Rebecca Martulaš (Pivka Oro Met)
Iva Guštin (Agrochem Hrast)
Aneta Fidel (Pivka Oro Met)
Janja Roj (ŠB Korte Izola)
Galerija

Članki iz rubrike