1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(ts)
(ts)
0 15.06.2022 12:22:36

Artnak do prve turnirske zmage

Bor Artnak
FB
Bor Artnak je le dober teden dni po tem, ko je dopolnil 18 let, osvojil svoj prvi profesionalni turnir serije WTT.

Vso konkurenco je premagal v Sarajevu na turnirju z nagradnim skladom 15.000 USD. 17. mladinec sveta je v Sarajevu šele drugič v karieri zaigral na profesionalnem turnirju. Na poti do naslova je premagal pet tekmecev. Ker je organizatorjem turnirja v Sarajevu štrene mešalo slabo vreme, so morali v nedeljo izpeljati oba polfinalna obračuna in nato še finale, v katerem je z 2:0 v nizih premagal še leto dni starejšega Srba Stefana Popovića (962. na ATP lestvici).


Izidi, WTT M15 Sarajevo
1. krog: Artnak (Slo) – Valsecchi (Fra) 6:0, 6:3

2. krog: Artnak B. (Slo) – Bocchi (Ita/8) 7:5, 6:4

Četrtfinale: Artnak (Slo) – Rottoli (Ita) 1:6, 7:6 (5), 6:3

Polfinale: Artnak (Slo) – Obradović (Srb) 6:7 (6), 6:4, 6:3

Finale: Artnak (Slo) – Popović (Srb) 6:1, 7:5



Romun zmagovalec turnirja UTR v Kopru

V Tenis centru Bonifika v Kopru se je končal mednarodni  turnir UTR z nagradnim skladom 25.000 USD. Do turnirske zmage je prišel Romun Teodor Giusca, najboljši Slovenec Filip Jeff Planinšek je obstal v polfinalu. Nastopili so igralci iz kar 13 različnih držav. Štiri predstavnike je imela tudi Slovenija. Nik Miković, Filip Jeff Planinšek in Sebastian Dominko. V izločilne boje, polfinale, se je kot zmagovalec skupine C uvrstil Filip Jeff Planinšek, medtem ko je Miho Vetriha v skupini D premagal zgolj Romun Teodor Giusca. Giusca je v finalu ugnal Slovaka Janosa Feketea, ki je predtem v polfinalu v treh nizih zaustavil Planinška. Romun je ob zmagi postal bogatejši za 3600 USD.



Prvaka U-16 Kaja in Mak

Na igriščih TK Triglav Kranj smo dobili državne prvake do 16 let. Pri dekletih je Kaja Najzer v finalu premagala Zalo Vnuk. Pri fantih je prvič po naslovu državnega prvaka posegel Mak Miković.


Miković iz ŠD LTA se lahko pohvali že s kar štirimi naslovi državnega prvaka v konkurenci dvojic (2 x U-12, 1 x U-14, 1 x U-16), zdaj pa ima za seboj izjemen teden, ki ga je kronal še s prvim naslovom državnega prvaka med posamezniki. Miković je na poti do naslova premagal pet tekmecev, kot edini pa je njegovo zmago za trenutek pod vprašaj postavil Marko Retelj (Otočec), proti kateremu je Miković izgubil edini niz na turnirju. V polfinalu je Mak zmagal s 6:4 in 6:3 proti prvemu nosilcu Luki Videnoviću (Triglav), za konec pa v velikem finalu premagal še drugega nosilca Paola Angelija (ŽTK Maribor). Ta se je v finale prav tako uvrstil zelo prepričljivo, v boju za naslov pa mu Miković več kot pet iger ni dopustil.


Pri dekletih smo v finalu spremljali ponovitev finala zimskega državnega prvenstva. Še enkrat sta si namreč v boju za naslov nasproti stali Kaja Najzer (TK IN) in Zala Vnuk (Max Ljubljana), znova pa je za konec turnirja več moči v rokah in nogah ostalo Kaji. Zadnja je drugi niz sicer izgubila z 1:6, a se v tretjem znova pobrala in ga dobila s 6:3. Vnukova se je kmalu po porazu še enkrat podala na igrišče in skupaj z Niko Perić (ŠD Loka) prišla do naslova državne prvakinje v dvojicah. Igralki sta v finalu po pravi drami, z 11:9 v tretjem nizu, ugnali navezo iz ŽTK Maribor, Nalo Kovačič in Pio Petelinšek. Pri fantih sta bila v dvojicah najboljša Paolo Angeli in Matic Hribar (TK Centre court), ki sta z 2:0 v nizih ugnala dvojico Nikolas Car/Luka Videnovič iz TK Triglav Kranj.

Galerija

Članki iz rubrike