ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.03.2019 21:47:27

Pričakovan finale med Jeseničani in Ljubljančani

Martin Metelko
Najboljša slovenska hokejska kluba bosta tudi v tej sezoni odločala o naslovu državnega prvaka. Potem ko so si Jeseničani v četrtek finale zagotovili z zmago na drugi polfinalni tekmi proti Triglavu, je SŽ Olimpija polfinale proti Slavji Junior danes prav tako končala že po dveh tekmah.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so se kot prvi uvrstili v finale slovenskega državnega prvenstva, čeprav so se v četrtek branilci naslova za drugo zmago proti Kranjčanom - na prvi tekmi je bilo 16:1 - kar namučili in na koncu slavili le s 5:4.

SŽ Olimpija je prvi domači dvoboj ljubljanskih tekmecev dobila s 5:0, danes pa se je Slavija Junior vsaj na začetku pokazala kot sinoči Triglav.

Založani so namreč na domačem ledu povedli z golom Bena Čudna, Luka Ulamec in Kristjan Čepon sta nato poskrbela za zasuk še v prvi tretjini. V drugi so hokejisti iz Tivolija postavili stvari na pričakovano mesto, z goli Marka Severja, Nika Simšiča in Gregorja Koblarja so vodili že s 5:1.

Slavija je še zapretila na začetku zadnje tretjine in v razmaku 48 sekund dosegla še dva gola (Andraž Čampa, Andraž Kompolšek), toda tudi odgovor gostov je bil učinkovit: trije goli v treh minutah (Patrik Tišlar, Koblar in Kristjan Čepon) so dokončno odločili tekmo.

Finale DP pa bo na sporedu šele aprila. Hokejska zveza Slovenije je predvidela dva scenarija. Prvega za primer, da se nobena od obeh slovenskih ekip (SŽ Olimpija, Sij Acroni Jesenice) ne bo uvrstila v finale alpske lige, domači finale bo potekal na tri zmage med 11. in 19. aprilom. Če pa se bo ena ali obe ekipi uvrstila v finale regionalnega tekmovanja, pa bodo sistem domačega tekmovanja prilagajali končnici AHL in termine finalnih tekem določili naknadno.

Redni dela alpske lige se bo končal v soboto. Ljubljančani so si že zagotovili četrtfinale in bodo prosti do 18. marca, Jeseničane pa naslednji teden čakajo še kvalifikacije, v katerih si bodo v boju ekip med 5. in 12. mestom skušali zagotoviti nadaljevanje sezone v četrtfinalu.


* Izidi:


- polfinale:
- prvi tekmi:
- ponedeljek, 4. marec:
SŽ Olimpija - Slavija Junior 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Sij Acroni Jesenice - Triglav 16:1 (5:0, 4:1, 7:0)

- drugi tekmi:
- četrtek, 7. marec:
Triglav - Sij Acroni Jesenice* 4:5 (1:2, 1:1, 2:2)

- petek, 8. marec 2019
Slavija Junior - SŽ Olimpija* 4:8 (1:2, 0:3, 3:3)

(Opomba: v finalu)

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike