kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 04.03.2019 22:15:02

Pričakovani zmagi Jeseničanov in Ljubljančanov

vszi
Z današnjima prvima polfinalnima tekmama državnega prvenstva se je začel odločilni del domače hokejske sezone, ki pa bo konec s finalom doživela šele aprila, saj bosta najboljši slovenski ekipi medtem še igrali v alpski ligi. Današnji prvi domači polfinalni tekmi sta zanesljivo dobila SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice.

V polfinalu vsaj na prvih tekmah favorita nista imela prva veliko težav. Jeseničani so že do polovice dodobra napolnili mrežo Kranjčanov. Med četrto in 16. minuto so železarji dosegli že pet golov (Tadej Čimžar, dva David Rodman, Aljoša Crnovič, Luka Bašič), ritem pa so obdržali tudi v nadaljevanju. Gostje so po prvi tretjini tudi zamenjali vratarja, kar pa ni pomagalo, saj so Jeseničani dosegli še dva gola (Bašič, Rodman). Triglav je sredi tekme po golu Urbana Bana prišel vsaj do častnega gola, a do konca dvoboja so nato domači hokejisti še nekajkrat potrdili status favorita in na koncu je bil izid kar 16:1. Med strelce so se vpisali še Kalan, Čimžar, dvakrat Urban Sodja, dvakrat Eric Pance ter Blaž Tomaževič, Bašič in Miha Brus.

Tudi v dvorani Tivoli v obračunu mestnih tekmecev ni bilo presenečenja. Založani so morali že v prvi minuti po golu Gregorja Koblarja po plošček v mrežo, tudi nadaljevanje pa je bilo precej enosmerno. V prvi tretjini je za domače zadel še Nik Grahut, isti igralec je dosegel še četrti Olimpijin gol, vmes pa je v polno v drugi tretjini zadel še Aleš Kranjc. Za končnih 5:0 je na začetku zadnjega dela poskrbel Miha Zajc.

Do polfinala so se Založani edini prebili prek treh tekem četrtfinala, saj so njihovi nasprotniki iz Celja slavili na drugi tekmi, odločitev je padla šele na tretji po podaljšku s 4:3. Ljubljančani pa so bili prosti kot najboljša ekipa rednega dela.

V drugem polfinalnem paru so imeli Jeseničani manj dela v četrtfinalu, na prvi tekmi so doma visoko premagali Maribor s 13:0, na drugi pa na tekmi, ki je imela zaradi okvare stroja za čiščenje ledu v Mariboru le dve tretjini, gostitelje še z 2:0. V obračunu dveh gorenjskih ekip so se Kranjčani namučili s hokejisti MK Bleda, na obeh tekmah so zmagali le s golom naskoka.

Polfinale se bo končal najpozneje 11. marca, če bodo ekipe za odločitev finalistov potrebovali tri tekme, sicer pa že v četrtek oziroma petek, ko bosta na vrsti drugi tekmi.

Potem pa bo sledil daljši premor, saj je za zdaj še odprt finalni del DP. Hokejska zveza Slovenije je predvidela dva scenarija. Prvega za primer, da se nobena od obeh slovenskih ekip (SŽ Olimpija, Sij Acroni Jesenice) ne bo uvrstila v finale alpske lige; domači finale bo potekal na dve zmagi med 1. in 19. aprilom. Če pa se bo ena ali obe ekipi uvrstila v finale regionalnega tekmovanja, pa bodo sistem domačega tekmovanja prilagajali končnici AHL in termine finalnih tekem določili naknadno.


* Izidi, končnica DP:
- četrtfinale:
- ponedeljek, 25. februar:
Sij Acroni Jesenice - Maribor 13:0 (6:0, 4:0, 3:0)
Triglav - MK Bled 5:4 (1:0, 3:1, 1:3)
Slavija Junior - ECE Celje 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

- četrtek, 28. februar:
Maribor - Sij Acroni Jesenice 0:2 (0:1, 0:1)


MK Bled - Triglav 2:3 (0:0, 0:0, 2:2; 0:1)
ECE Celje - Slavija Junior 3:2 (1:2, 0:0, 2:0)

- sobota, 2. marec:
Slavija Junior - ECE Celje 4:3 (0:0, 0:1, 3:2, 0:0; 1:0)

- polfinale:
- prvi tekmi:
- ponedeljek, 4. marec:
SŽ Olimpija - Slavija Junior 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Sij Acroni Jesenice - Triglav 16:1 (5:0, 4:1, 7:0)

- drugi tekmi:
- četrtek, 7. marec:
18.00 Triglav - Sij Acroni Jesenice

- petek, 8. marec 2019
19.15 Slavija Junior - SŽ Olimpija

- morebitni tretji tekmi:
- ponedeljek, 11. marec:
SŽ Olimpija - Slavija Junior
Sij Acroni Jesenice - Triglav

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike