mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 30.07.2018 10:15:08

Končala se je še ena VELIKA HOKEJSKA kariera! Marcel Rodman odločitev sporočil z GANLJIVIM SPOROČILOM!

Grega Wernig
Marcel Rodman, eden najboljših slovenskih hokejistov zadnjega desetletja in pol, se je odločil, da bo končal kariero. Nazadnje je igral za nemškega drugoligaša Tölzer Löwen, za Slovenijo pa na februarskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Rodman, ki bo septembra dopolnil 37 let, je profesionalno pot začel na domačih Jesenicah leta 2001, hitro pa je postal tudi pomemben člen slovenske izbrane vrste. Zbral je številne nastope na svetovnih prvenstvih, bil dolgo tudi njen kapetan, za krono kariere v dresu Slovenije pa ima tudi dva olimpijska nastopa - leta 2014 v Sočiju in letos v Južni Koreji.

Novico o tem, da ne bo več igral, je sinoči sporočila Hokejska zveza Slovenije. "Hvala ti Marcel, za vse nastope v dresu risov in vse, kar si doslej dal slovenskemu hokeju! Verjamemo, da se tvoja hokejska zgodba tu ne končuje in začenjaš pisati le njeno novo poglavje," so zapisali pri HZS in dodali še Rodmanov zapis, zakaj se je odločil za konec.

marcel rodman gwJPG
Grega Wernig

"Po 17 letih profesionalnega hokeja je prišel čas še za kaj drugega. Vesel sem, da lahko svojo kariero ocenim kot uspešno. Veliko sem dosegel, na vse sem zelo ponosen in rad bi se zahvalil vsakemu soigralcu, vsakemu trenerju in vsakemu članu ekip, s katerimi sem sodeloval. Čez celo kariero sem spoznal ogromno odličnih ljudi, ki so postali moji prijatelji, za to bom vedno hvaležen. Še posebej velika zahvala gre mojemu očetu, ki mi je predstavil ta šport, ki mi je stal ob strani v mojih otroških in najstniških letih, me naučil, kaj pomeni biti športnik in me izoblikoval v to, kar sem kasneje postal. Veliko prezgodaj sem ga izgubil, a vem, da je od nekje tam zgoraj vse spremljal in da je ponosen name. Posebna zahvala gre tudi moji mami, ki me je vedno podpirala, ne glede na to, kam me je hokejska pot vodila. Vem, da je enako ponosna name kot oče.
Če sta mi starša dala sijajne temelje za to, kar sem postal, pa me je moja prelepa žena oblikovala v to, kar sem danes. Zadnja zahvala gre tako moji ženi in otrokoma. Brez vaše ljubezni in podpore mi vsega tega ne bi uspelo narediti. Skupaj smo dosegli ogromno in ne dvomim, da bo v prihodnje kaj drugače … Naj se naslednje poglavje mojega življenja začne …," je na svojem facebook profilu zapisal sijajni centralni napadalec.

Marcel Rodman je igral za Jesenice, Graz, Krefeld, Vienno, zagrebški Medveščak, nemške Bietigheim, Schwenninger in Dresden ter nazadnje za Tölzer Löwen, v Avstriji pa za celovški KAC.

Za Slovenijo je od leta 2001 nastopil na 14 članskih svetovnih prvenstvih, štirih olimpijskih kvalifikacijskih turnirjih in dveh OI, na 184 tekmah pa je dosegel 40 golov.

Marcel bo sicer v prihodnje med drugim delal kot svetovalec hokejskih operacij in kot pomočnik trenerja pri Medveščaku. Ravno danes so namreč medvedi razkrili, da bo novi trener postal Aaron Fox.

Članki iz rubrike