stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 30.07.2018 00:00:00

Padec Žagarju odnesel dirko in dober rezultat

Iversen, v vožnji pred našim Žagarjem, si je pripeljal vrnitev v GP serijo.
mediaspeed.net
V Landshutu v Nemčiji je bila na sporedu challenge dirka v okviru zaključka kvalifikacij za GP serijo v prihodnjem letu.

Na njej je nastopil tudi naš prvak Matej Žagar, ki si je želel z dobrim rezultatom na tej dirki priboriti nastope v GP seriji v prihodnjem letu. Svoj prvi nastop je opravil v četrti vožnji, kjer je kljub malce slabšem startu vseeno osvojil drugo mesto in s tem dve točki. V njegovi drugi vožnji, ki je prišla na vrsto v sedmi vožnji, pa je bilo dirke zanj konec. Matej si je v sicer zelo močni skupini izboril dobro pozicijo in zapeljal na notranji rob. Ob njem je bil tudi mladi Poljak Piotr Pawlicki, ki je Žagarja zadel s kolesom v desno nogo. Sledil je padec obeh voznikov. Za posebno presenečenje je potem poskrbel sodnik, ki je diskvalificiral našega prvaka, čeprav je bilo splošno mnenje, da je bil izključni krivec za nesrečo mladi Poljak. Žagar je tako vpisal ničlo, kar je pomenilo, da je možnosti za napredovanje zelo malo. Ob padcu je začutil tudi bolečine, zato se je odločil končati dirko, saj ga je naslednji dan čakala nova pomembna ligaška dirka na Poljskem.

Mladi Poljak, nekdanji svetovni mladinski prvak, je že lani imel kar nekaj podobnih nesreč. Iz tega je razvidno, da evidentno želi, četudi na zelo grd način, priti do točk. In občasno mu, kot tudi tokrat, sodnik nasede.

Nadaljevanje dirke za nas tako ni bilo več tako zanimivo. Pawlickemu tudi darilo sodnika ni nič pomagalo. Zmago je na koncu slavil njegov sovoznik, izkušeni Janusz Kolodziej. Do drugega mesta je na koncu priplezal Danec Iversen, ki se tako kot tudi Šved Antonio Lindbäck vrača v GP serijo. Temnopolti Šved je za to vizo moral odpeljati dodatno vožnjo, v kateri je bil boljši od Angleža Cooka, sicer aktualnega letošnjega GP voznika, ki mu je tako pripadla vloga prve rezerve za naslednje leto, razen če si v letošnji sezoni ne zagotovi obstanka. Na to karto bo moral sedaj igrati tudi Žagar.

Črnovaščan se je po dirki hitro podal za Poljsko. Pred odhodom je samo razočarano dejal: "Odpeljal sem po pravilih, medtem ko mi ni jasno, kaj je hotel Piotr. Morda, da se mu umaknem na travo. Padec in seveda ta odločitev sta mi uničila dirko."

Prvi trije bodo tako v prihodnjem letu vozili v GP seriji in so se več kot zadovoljni napotili na Poljsko. Veliko razočaranje pa je dirka prinesla preostalima Dancema, Bjerreju in Andersenu, sicer večkratnim zmagovalcema na GP dirkah, ter Poljakoma Pawlickemu in predvsem Kasprzaku, ki je daleč največje razočaranje dirke.

Izidi: 1. J. Kolodziej (Pol) 12, 2. N. K. Iversen (Dan) 11, 3. A. Lindback (Šve) 10, 4. C. Cook 10, 5. R. Lambert (oba VB) 9, 6. P. Pawlicki (Pol), 7. M. Smolinski (Nem) 8, 8. M. Fricke 8, 9. J. Holder (oba Avs) 8, 10. V. Milik (Češ) 7, 11. D. Belego (Fra) 7, 12. K. Bjerre 7, 13. H. Andersen (oba Dan) 6, 14. K. Wolbert (Nem) 5, 15. M. Žagar 2, 16. M. Dilger (Nem) 1, 17. Kasprzak 0

Članki iz rubrike