Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.07.2018 17:49:47

Žagar neuspešen v kvalifikacijah za SP 2019

alesfevzer.com
Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar ni bil uspešen v lovu na kvalifikacijsko vozovnico za svetovno prvenstvo 2019. Na odločilni kvalifikacijski dirki v nemškem Landshutu je bil 14., prva tri mesta, ki vodijo v elito za naslednjo sezono, pa so si privozili Poljak Janusz Kolodziej, Danec Niels-Kristian Iversen in Šved Antonio Lindbaeck.

Žagarju letos na najvišji ravni speedwaya ne gre najbolje; v seštevku SP oziroma serije Grand Prix je po polovici sezone na 11. mestu, do osmega, ki še neposredno vodi v SP tudi za leto 2019, pa ga trenutno loči 12 točk. Zdaj je ostal brez rezervne možnosti - če bi kvalifikacije oziroma finale v Landshutu končal med prvimi tremi, bi imel sezono 2019 na najvišji ravni že zagotovljeno.

Tako mu za nastop med 16 najboljšimi na svetu tudi v naslednji sezoni zdaj preostaja upanje na preboj med prvo osmerico do konca te sezone ali pa na vabilo. V elitnem speedwayskem tekmovanju namreč prvih osem iz vsake sezone avtomatično dobi vozovnico še za naslednjo, tri mesta zasedejo kvalifikanti, štiri pa nato zapolni vodstvo tekmovanja s posebnimi vabili; eno takšnih je Žagar dobil predlani.

Na finalu kvalifikacij v Landshutu, dirki SGP Challenge, pa je bil serijski slovenski prvak daleč od mest pri vrhu. Končal je na 14. mestu z dvema točkama, v razburljivem boju za vrh pa so si dragocene stopničke priborili Kolodziej, Iversen in Lindbaeck. Šved je do tretjega mesta prišel po dodatni vožnji, saj je imel enako število točk kot Britanec Craig Cook.



Kolodziej se bo 2019 vrnil v SP kot stalni voznik po kar sedmih letih premora, precej manj pa je bil odstoten Iversen, ki je iz tekmovanja izpadel lani. Prav tako le leto premora bo imel 2019 Lindbaeck.

* Izidi:
1. Janusz Kolodziej (Pol) 12, 2. Niels-Kristian Iversen (Dan) 11, 3. Antonio Lindbaack (Šve) 10+3, 4. Craig Cook (VBr) 10+2, 5. Robert Lambert (VBr) 9, 6. Max Fricke (Nem) 9 ... 14. Matej Žagar (Slo) 2

Značke: speedway, sp

Članki iz rubrike