kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.07.2018 14:43:30

Hokejisti DP začenjajo 15. septembra

www.alesfevzer.com
Nova sezona državnega prvenstva v hokeju na ledu se bo začela 15. septembra. V tekmovanju bo v sezoni 2018/19 sodelovalo sedem klubov, končnica se bo začela konec februarja, prvak bo znan aprila, so danes sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

HZS je danes določila razpored tekmovanja za državno prvenstvo članov; v sezoni 2018/19 bo v njem nastopalo sedem klubov (Sij Acroni Jesenice, SŽ Olimpija, Triglav Kranj, ECE Celje, MK Bled, Slavija Junior in Maribor. Kot del tekmovanja bosta za DP štele tudi medsebojne tekme slovenskih klubov v mednarodnih prvenstvih, v katerih bodo ti nastopali v slovenski, alpski ligi z Jeseničani in Ljubljančani ter mednarodni ligi s Celjani, Kranjčani ter Založani.


Po končanem rednem delu (odigrali bodo po 12 tekem) se bo tekmovanje nadaljevalo s četrtfinalom; prvi po rednem delu bo v četrtfinalu prost, preostalih šest moštev se bo pomerilo za še tri polfinalna mesta. Polfinale bo med 18. marcem in 1. aprilom, za finale pa so pri HZS predvideli dva scenarija. Če slovenskih klubov ne bo v končnici oziroma finalu lige AHL, bodo domači hokejski finale igrali na tri zmage, konec tekmovanja bo najpozneje 15. aprila, če pa bo kateri od slovenskih klubov (ali oba) igral v finalu alpske lige, pa bo finale DP potekal le na dve dobljeni tekmi, termine pa bodo določili pozneje.

HZS je obenem predstavila tudi tekmovalni sistem mednarodne lige (IHL); v njej bo nastopalo osem moštev (Medveščak, ECE Celje, Triglav, Crvena zvezda, Zagreb, Slavija Junior, Vojvodina in Mladost). Začetek rednega dela bo, tako kot v DP, 15. septembra, po 28 krogih se bo končnica s četrtfinalom začela marca, s finalom na dve zmagi pa končala najpozneje 7. aprila.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike