Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.07.2018 17:23:29

Bedene se je v Hamburgu prebil v drugi krog

Aljaž Bedene
Reuters
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v prvem krogu turnirja v Hamburgu premagal Henrija Laaksonena iz Švice, 135. igralca svetovne lestvice, s 6:3, 1:6 in 6:4. Bedene je kot najboljši Slovenec na 80. mestu lestvice ATP in ga v drugem krogu čaka tretji nosilec Pablo Carreno-Busta iz Španije

Carreno-Busta je ugnal Nemca Floriana Mayerja z 2:6, 6:1 in 7:6 (4).

Bedene in šestindvajsetletni Laaksonen, ki je sicer doma iz finskega kraja Lohja, sta na začetku uvodnega niza dobila svoje servise vse do osme igre, ko jo e Bedene tekmecu odvzel in povedel s 5:3 ter nato dobil še igro po svojem začetnem udarcu.

Tudi prve tri uvodne igre drugega niza so minili podobno kot začetek prvega, nato pa je Bedene izgubil svoj servis v četrti igri. Laaksonen je nato zaigral še bolje in brez izgubljene igre v nadaljevanju izenačil v nizih na 1:1.

Devetindvajsetletni Ljubljančan je nato začel odločilni niz s servisom in po izenačenju prišel do druge prednosti. Sodnik je v tej točki zapustil svoj stol in nato po ogledu pristanka žogice točko prisodil Bedenetu, ki je tako dobil uvodno igro tretjega niza. Povsem prerojen je nadaljeval z brejkom ter tretji niz zaključil z dvema zaporednima asoma, s petim na tekmi je povedel s 3:0, po uri in pol pa je vodil s 4:1.



Manj kot četrt ure pozneje pa je bil izid že izenačen. Bedenetu v šesti igri ni uspelo priložnosti za brejk pretvoriti v točko in tekmec je znižal na 2:4, nato pa dobil še dve igri za 4:4. Deveta igra je brez izgubljene točke pripadla Bedenetu, ki je nato v maratonski deseti igri po osmih izenačenjih izkoristil peto priložnost za odvzem servisa in končno zmago, ki jo je slavil po uri, 58 minutah igre.

Bedene je Laaksonena v njunem edinem prejšnjem medsebojnem dvoboju ugnal v uvodni partiji turnirja v indijskem Chennaiju leta 2014. Sedaj ga čaka Carreno-Busta, ki je na 13. mestu svetovne lestvice, s katerim se bo pomeril četrtič. Dvakrat sta igrala letos, nazadnje je v šestnajstimi finala v Rimu zmagal 27-letni Španec, v istem krogu tekmovanja pa nekaj pred tem v Riu de Janeiru Bedene. Slovenski igralec je dobil tudi njun uvodni medsebojni obračun pred dvema letoma v prvem krogu na turnirju za veliki slam v Parizu.

* Izid, prvi krog:
Aljaž Bedene (Slo) - Henri Laaksonen (Švi) 6:3, 1:6, 6:4.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike