stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 24.07.2018 18:55:16

Kauzer prvi, Savšek drugi na svetovni lestvici

Slovenski divjevodaši krojijo svetovni vrh, kar potrjuje tudi svetovna lestvica ICF, na kateri sta pri vrhu tako kajakaš Peter Kauzer kot kanuist Benjamin Savšek. Kauzer je prvi, Savšek pa drug na lestvici. Med najboljšo deseterico so še kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj ter kanuist Luka Božič.

Na svetovni lestvici, kjer za razvrstitev štejejo rezultati svetovnega prvenstva, svetovnih pokalov kot tudi tekem ICF, je spet na vrhu Kauzer, ki se je letos že veselil naslova evropskega prvaka, zmage na svetovnem pokalu v Augsburgu ter stopničk na svetovnem pokalu v Krakovu. Na vrhu je nasledil Čeha Vita Prindiša, ki je sedaj na drugem mestu.


Drugi med kanuisti pa je Savšek, pred katerim je uvrščen le Nemec Sideris Tasiadis. Na devetem mestu je Luka Božič, Anže Berčič je 18., Jure Lenarčič pa 26. V kajaku sta v najboljši deseterici dve slovenski tekmovalki, Terčeljeva je sedma, Kragljeva pa deveta.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo v Ljubljani med 31. avgustom in 2. septembrom, že 29. avgusta pa bo v centru Ljubljane tudi tradicionalni paralelni slalom, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.

Značke: kajak kanu, lestvica

Članki iz rubrike