GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 05.06.2018 19:20:28

Rakovec gladko do tretjega mandata

Nikola Miljković
Hokejska zveza Slovenija ima tudi po današnji volilni skupščini starega predsednika. Dosedanji Matjaž Rakovec je namreč dobil veliko podporo prisotnih članov, ki so mu zaupali še tretji predsedniški mandat. Na mestu prvega moža HZS bo Rakovec tako še naslednja štiri leta.

Današnja 43. redna in volilna skupščina ni postregla s presenečenji. Zbralo se je 24 od 26 članov z glasovalno pravico, ki so hitro obdelali vse teme na dnevnem redu, med drugim poročila o delu v pretekli sezoni, poslušali so tudi pozitivno poročilo zunanje revizorke in se seznanili s predvidenim finančnim načrtom za naslednje leto. Ob tem so poudarili, da so se v zvezi v 2017/18 odrekli dobičku v višini 90.000 evrov, ta sredstva so nato v enakem znesku namenili slovenskim klubom.

Nekoliko bolj kritičen je bil le predsednik nadzornega odbora Brane Terglav. Izpostavil je predvsem premajhno prepoznavnost hokeja kot panoge v Sloveniji, potarnal, da imajo vsi klubi in zveza na voljo skupaj le štiri milijone evrov, toliko, kot kakšen močnejši klub iz lige Ebel, predvsem pa ga je zmotilo, da država nameni hokeju tako malo sredstev (168.000 evrov na leto s strani pristojnega ministrstva ter 75.000 prek fundacije). Pozval je vodstvo zveze, naj si prizadeva za pridobitev ustreznejšega statusa te panoge. Kot je dejal Terglav, se je negativni društveni sklad (oziroma stari dolgovi) v zadnjem letu še zmanjšal za 25.000 evrov, zdaj znaša 885.000 evrov.

Volitve so potekale gladko. Rakovec je na kratko predstavil svoj načrt dela, protikandidata ni imel. Na volitvah je nato dobil skoraj soglasno podporo, ob le enem vzdržanem članu skupščine ga je podprlo 23 članov zveze in mu tako zaupalo še štiri leta vodenja zveze.

"Kar je novo, je to, da bi nam končno uspelo obdržati se v elitni diviziji. In pa seveda nova hokejska dvorana. Vse ostalo teče ustaljeno, reprezentančni programi se izpolnjujejo, tečejo ligaška tekmovanja z ligama AHL in IHL. Lani smo dosegli lep rezultat, to bomo samo stopnjevali," je v pogovoru z novinarji po izvolitvi dejal Rakovec.



"Imamo dovolj sredstev, imamo kar velik presežek, a smo večino namenili za razvoj po klubih. Načrt je podoben za prihodnje leto, finančno bo resda malo manj, ker ni olimpijskih iger, pa seveda svetovno prvenstvo," je o bližnjih največjih izzivih dejal predsednik zveze.

Blizu vrnitve v slovenski hokej pa je še en Matjaž; kot je ob robu dogajanja na skupščini pojasnil novi-stari predsednik Rakovec, se v HZS dogovarjajo z nekdanjim selektorjem Matjažem Kopitarjem, da bi se vrnil na ta položaj.

Čakali so tudi na današnjo skupščino, Kopitar si je vzel nekaj časa za razmislek, a po Rakovčevih besedah je dokaj realna možnost, da bo po letu 2015 spet prevzel vodenje izbrane vrste, ki jo naslednje leto čaka nov poskus vrnitve med elito na drugoligaškem SP v Kazahstanu.

"Pogovori potekajo, Matjaž si je vzel čas, da končano skupščino. Podporo ima veliko, tako v strokovnem svetu, tudi nekateri stari reprezentanti so izrazili željo, da se vrne. Skratka, mi bomo naredili vse, da se Matjaž vrne na selektorsko mesto slovenske reprezentance," je o tej temi dejal prvi mož HZS.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike