Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.09.2017 00:43:44

V hokejskem pokalu pričakovan finale med rdečimi in zelenimi

Bobo
Hokejisti SŽ Olimpije in Sija Acronija Jesenic so finalisti letošnje izvedbe pokala Slovenije. Na turnirju v Celju so prvi v polfinalu premagali Triglav s 4:1 (1:0, 2:0, 1:1), Jeseničani pa domačo zasedbo ECE Celje s 6:3 (1:1, 2:3, 0:2).

Hokejska zveza Slovenije letos pokalno tekmovanje prireja v nekoliko drugačni obliki, predvsem pa hitreje in učinkoviteje kot v prejšnjih izvedbah. Strnili so ga v en teden in en turnir, gostitelj je celjski klub.

V četrtfinalnih bojih je v četrtek Triglav premagal MK Bled s 7:3, ECE Celje pa Playboy Slavijo s 5:3. SŽ Olimpija je v petek premagala Maribor s 7:0, Sij Acroni Jesenice pa mlado jeseniško postavo z 11:1.


Ljubljančani so danes upravičili status favorita in hitro povedli s kazenskim strelom Andreja Hebarja. To je bil edini gol v prvi tretjini, v nadaljevanju pa so zmaji hitro povedli s 3:0, zadela sta Uroš Batič in še enkrat Hebar. Po golu Mihe Pesjaka v začetku zadnje tretjine je bilo jasno, da bodo Kranjčani težko naredili prebrat, so pa dosegli gol. Prvega v 50. minuti so jim sodniki zaradi igre z nogo razveljavili, v 57. pa je končni izid postavil Sebastjan Grošelj.

Druga polfinalna tekma je bila precej bolj izenačena, do polovice tekme pa so bili v vodstvu domači, ki so po zadetkih Mihe Mercine, Aljaža Ribiča in Nejca Kastelica, dva so dosegli ob igralcu več, vodili že s 3:1. A Jaka Šturm in Žiga Urukalo sta Jeseničane pripeljala do 3:3, preobrat pa je s četrtim zadetkom še v drugi tretjini napovedal Blaž Tomaževič. Jeseniška ekipa je delo dokončala v zadnji tretjini, ko je zadela še dvakrat in postavila končnih 6:3.

Finale pokalnega tekmovanja bo v nedeljo ob 18. uri; finalista sta pričakovana favorita, ki ju čez nekaj dni čaka začetek mednarodnega tekmovanja v alpski ligi, tako da bo v Celju že prvi derbi med zelenimi in rdečimi v sezoni, resda v nekoliko spremenjeni podobi z novim ljubljanskim tekmecem.

Značke: hokej, pokal

Članki iz rubrike