Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.09.2017 22:48:09

Za pokalno lovoriko Jeseničani, Olimpija, Triglav in Celje

Po današnjih zadnjih dveh četrtfinalnih bojih so znani vsi udeleženci polfinala slovenskega hokejskega pokalnega tekmovanja v sezoni 2017/18. V Celju se bodo v soboto in nedeljo za lovoriko borili igralci Sija Acronija Jesenic, SŽ Olimpije, Triglava in ECE Celja.

Hokejska zveza Slovenije je letos pokal izpeljala nekoliko drugače, predvsem hitreje in učinkoviteje kot v prejšnjih izvedbah. Strnili so ga v en teden in en turnir, gostitelj je celjski klub.

Že v četrtek sta bila na sporedu prva četrtfinalna boja, v katerih je Triglav premagal MK Bled s 7:3 (1:1, 3:2, 3:0), gostitelji iz ekipe ECE Celje pa Playboy Slavijo s 5:3 (0:0, 3:1, 2:2). Danes sta bila na delu tudi oba najmočnejša slovenska kluba; popoldne je SŽ Olimpija premagala Maribor s 7:0 (3:0, 2:0, 2:0), v večernem medsebojnem obračunu pa so igralci Sija Acronija Jesenic ugnali mlado jeseniško postavo z 11:1 (1:1, 3:0, 7:0).



V soboto bosta v Celju polfinalna dvoboja; najprej bosta na ledu SŽ Olimpija in Triglav, zvečer pa še ECE Celje in Sij Acroni Jesenice.

Finale pokalnega tekmovanja bo v nedeljo ob 18. uri; če bosta jeseniški in ljubljanski klub, ki ju čez nekaj dni čaka začetek mednarodnega tekmovanja v alpski ligi, uresničila teoretične napovedi o statusu favoritov, bo takrat na sporedu prvi derbi med zelenimi in belimi v sezoni, resda v nekoliko spremenjeni podobi z novim ljubljanskim tekmecem.

Značke: hokej, pokal

Članki iz rubrike