favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.09.2017 19:04:42

Zeleno-beli prvi finalisti pokala

Hokejisti SŽ Olimpije so prvi finalisti pokala Slovenije za sezono 206/17. V polfinalu turnirja v Celju so premagali Triglav s 4:1 (1:0, 2:0, 1:1). Tekmeca v finalu bodo dobili po večerni tekmi med Sijem Acronijem Jesenicami in domačo ekipo ECE Celje.

Hokejska zveza Slovenije letos pokalno tekmovanje prireja v nekoliko drugačni obliki, predvsem pa hitreje in učinkoviteje kot v prejšnjih izvedbah. Strnili so ga v en teden in en turnir, gostitelj je celjski klub.

V četrtfinalnih bojih je v četrtek Triglav premagal MK Bled s 7:3, ECE Celje pa Playboy Slavijo s 5:3. SŽ Olimpija je v petek premagala Maribor s 7:0, Sij Acroni Jesenice pa mlado jeseniško postavo z 11:1.



Ljubljančani so danes upravičili status favorita in hitro povedli s kazenskim strelom Andreja Hebarja. To je bil edini gol v prvi tretjini, v nadaljevanju pa so zmaji hitro povedli s 3:0, zadela sta Uroš Batič in še enkrat Hebar. Po golu Mihe Pesjaka v začetku zadnje tretjine je bilo jasno, da bodo Kranjčani težko naredili prebrat, so pa dosegli gol. Prvega v 50. minuti so jim sodniki zaradi igre z nogo razveljavili, v 57. pa je končni izid postavil Sebastjan Grošelj.

Finale pokalnega tekmovanja bo v nedeljo ob 18. uri; če bo tudi jeseniški klub, ki ga tako kot ljubljanskega čez nekaj dni čaka začetek mednarodnega tekmovanja v alpski ligi, uresničil teoretične napovedi o statusu favorita, bo takrat na sporedu prvi derbi med zelenimi in belimi v sezoni, resda v nekoliko spremenjeni podobi z novim ljubljanskim tekmecem.

Značke: hokej, pokal

Članki iz rubrike