Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
29.03.2016 14:18:22
Deli članek:

Slavija šokirala Celjane

Grega Wernig

Hokejisti Playboya Slavije so osvojili tretje mesto v državnem prvenstvu.

V edini tekmi za končno tretje mesto v DP sta se pomerila poražena polfinalista, Založani pa so v gosteh premagali ECE Celje z 1:0 (0:0, 1:0, 0:0).

V senci velikega finala med Ljubljančani in Jeseničani je danes padla še odločitev o tretjem mestu v DP. Ker je odločal le en dvoboj, sta morala poražena polfinalista - Celjani so igrali proti Jeseničanom in bili pri skupnem izidu 1:2 v zmagah blizu presenečenju, Založani pa so prepričljivo klonili proti Ljubljančanom z 0:2 v zmagah - danes še zadnjič v sezoni zbrati vse moči in se pokazati v najlepši luči.

Bolj zadovoljni so bili gostje, ki so slavili z nogometnim izidom 1:0, kar je bila predvsem zasluga vratarja gostov Jakoba Raišpa.

Razočaranim Celjanom je tako po tesnem razpletu polfinala z Jeseničani zdaj iz rok ušlo še tretje mesto.

Odločitev o zmagovalcu je padla pred koncem druge tretjine, ko je zadel Sebastjan Grošelj. A junak Založanov ni bil le on, pač pa predvsem vratar Raišp. Že v polfinalu proti favorizirani Olimpiji je velikokrat reševal svoje soigralce, tokrat pa je imel odličen večer: vseh 57 strelov, kolikor so jih Celjani usmerili proti golu tekmecev, je bilo namreč neuspešnih, samo v zadnji tretjini pa so imeli Celjani v strelih na gol premoč kar z 28-8, vendar ni bilo učinka.

Celje - Slavija 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Celje - Dvorana v mestnem parku, gledalcev 300, sodniki: Kralj, Warschaw (glavna), Miklič, Mali.
Strelec: 0:1 Grošelj (Sodržnik, Truden, 38.).
Kazenske minute: ECE Celje 6, Playboy Slavija 6.