Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.03.2016 21:38:36
Deli članek:

Olimpija bi ponovila prvi dve, Jesenice pa zadnjo

alesfevzer.com

Odmevi po prvi tekmi finala DP v hokeju na ledu, v katerem je Olimpija s 3:1 premagala Jesenice.

V finalu državnega prvenstva sta spet stara tekmeca. Za pričakovan finalni dvoboj med zeleno-belimi, ki imajo status papirnatega favorita zaradi nastopanja v močnejšem tekmovanju med sezono, ter rdečimi pa so se morali branilci naslova iz Podmežakle kar potruditi, saj so jim polfinalni tekmeci iz Celja zadali boleč poraz na prvi tekmi, bili zelo blizu uspeha na drugi in položili orožje šele v zadnji tretjini tretje tekme.

A po polfinalu sta moštvi, Ljubljančani so imeli bistveno manj težav z Založani, začeli z ničle, današnji prvi dvoboj pa je dobilo domače po dobrih prvih dveh tretjinah in neuspešnem napadu tekmecev v zadnji.

Bojan Zajc, trener Telemacha Olimpije: "Povedli smo z 1:0 v seriji, ki se igra na tri zmage. Vedeli smo, da bo nekaj težav, ker dolgo nismo igrali močnih tekem in je včasih je težko preklopiti. Dve tretjini smo bili veliko boljši in bi morali izkoristiti še kakšno priložnost več. A tudi Jeseničani so v zadnjem delu igrali zelo dobro in so pritisnili na vse ali nič. Vsekakor pa gremo na drugi tekmi na Jesenicah po zmago, tam je najlepše zmagati."

* Jure Sotlar, igralec Telemacha Olimpije: "Začeli smo tekmo, kot smo se zmenili. Zadeli smo dva pomembna zadetka takoj v prvi tretjini. Lažje je, če greš v drugo tretjino z golom ali dvema prednosti. Že v drugi smo dosegli še 3:0, v tretji pa so oni res pritisnili, a smo zdržali. Moramo se pripraviti za vseh 60 minut, ne samo za 45. Malo se je poznalo, ker nismo imeli toliko kakovostnih tekem. A finale je poglavje zase, za prvo tekmo pa smo vseeno odigrali dobro."

* Dejan Varl, trener Sija Acronija Jesenic: "Prvi dve tretjini sta bili kar slabi, igrali smo v krču, Olimpija nas je predrsala, bila prva pri ploščku, premalo smo si pomagali ... To je bila tudi posledica individualnih napak. Na koncu, ko nam je šlo za nohte, smo pokazali, da lahko igramo agresivno. A pri tako kakovostnem vratarju, kot ga ima Olimpija, je treba priložnosti izkoristiti. Premalo smo streljali, sem pa zadovoljen z zadnjimi 20 minutami in upam, da jih lahko prenesemo na četrtkovo tekmo."

* Miha Brus, igralec Sija Acronija Jesenic: "Moti nas, da smo slabo začeli, morda malo v krču, morda malo treme, živčnosti. Začetek ni bil pravi, v drugi tretjini smo se pobrali, v tretji pa smo bili boljši. Oni so se tudi malo bolj posvetili obrambi, tako da ne moremo reči, da bi zmagali, če bi tako igrali celo tekmo. Treba bo res osredotočeno igrati že od prve minute in rezultat bo lahko tudi bolj izenačen. Kaj lahko še ponudimo navijačem? Bolj zbrano igro od začetka in borbo za vsak plošček, kar tudi lahko prinese dober rezultat."