Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.03.2016 08:56:48
Deli članek:

Ko palice prekrižata večna rivala: Danes prva finalna tekma DP

Danes bo odigrana prva finalna tekma državnega prvenstva v hokeju na ledu, nasproti si bosta stala Olimpija in Jesenice.

Danes se s prvo finalno tekmo začenja zadnje dejanje državnega prvenstva v hokeju. Tekmeca sta stara znanca iz okolij, ki sta doslej prinesli vse prvake v samostojni Sloveniji. Hokejisti z Jesenic branijo lanski naslov, prednost domačega terena imajo podprvaki iz Ljubljane. Prvi dvoboj se bo začel danes v dvorani Tivoli ob 17.30.

Finalista sta pričakovana, tradicionalna tekmeca iz Ljubljane in z Jesenic. A slednji, branilci naslova, so imeli v polfinalu precej več težav, kot so pričakovali.

Jeseničani so prišli do finala z izidom 2:1 v zmagah, mladi Celjani, ki so letos že pokazali, da se razvijajo v dostojne tekmece, so dobili prvo tekmo v gosteh in na drugi klonili šele v podaljšku. Na tretji, zanimivi nočni tekmi (končala se je pol ure pred polnočjo), pa je bilo nato 3:0 za rdeče.

Manj težav na ledu je imela Telemach Olimpija. Edini slovenski udeleženec lige Ebel, ki se je domačemu tekmovanju priključil šele v polfinalu, je dvakrat premagal Založane (3:0 in 8:1), ima pa nekaj težav z uigranostjo, saj so v zadnjem mesecu igrali le štiri tekme.

V finalu bodo igrali na tri zmage. Prva in tretja tekma bosta v Tivoliju ob ponedeljkih, danes in 4. aprila, v četrtek, 31. marca, pa bo druga tekma v Podmežakli. Če še ne bo zmagovalca, pa bosta naslednji tekmi nato na Jesenicah 7. aprila, državnega prvenstva bo konec najpozneje 11. aprila, če bo peta tekma v Ljubljani.

V samostojni Sloveniji imajo več naslovov ljubljanski hokejisti, skupno 14, zadnjega iz sezone 2013/14. Hokejisti iz Podmežakle so od leta 1991 zmagali v desetih domačih prvenstvih.

V senci velikega finala bo boj za tretje mesto, kjer bo na sporedu le ena tekma, danes se bosta v Celju pomerila poražena polfinalista ECE Celje in Playboy Slavija