Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.03.2016 09:08:14
Deli članek:

Slovenske hokejistke začenjajo misijo Bled 2016

Drago Cvetanovič

Bled so zasedle najboljše slovenske hokejistke.

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je začela zaključne priprave pred svetovnim prvenstvom divizije II (skupina A), ki ga bo od 2. do 8. aprila gostil Bled. Tekmice Slovenk bodo reprezentance Hrvaške, Južne Koreje, Poljske, Severne Koreje in Velike Britanije.

Slovenska izbrana vrsta se je na pripravah zbrala v soboto. Lani je na svetovnem prvenstvu v španski Jaci osvojila prvo mesto in si tako priborila napredovanje v višjo skupino, obenem pa je Slovenija tudi prevzela izvedbo letošnjega tekmovanja.

"Glavni poudarek v tej zaključni fazi priprav bomo namenili posameznim taktičnim zamislim, ki jih želimo odigrati na petih tekmah prvenstva," je pred prvim treningom dejal glavni trener Aci Ferjanič. Določen poudarek bo, po njegovih besedah, namenjen tudi kondicijskim treningom, vendar pa strokovno vodstvo z omenjenimi ne želi pretiravati, saj bo ritem prvenstva dokaj naporen.

"Veliko bomo delali na preigravanju posameznih kombinacij, vključno s situacijami z igralko več na ledu. Določene zamisli imamo sicer že postavljene, vendar pa jih želimo v naslednjih dneh preizkusiti še v praksi," je pred začetkom priprav dejal glavni strateg slovenske izbrane vrste.

Ferjanič je v reprezentanco povabil triindvajset igralk, med katerimi so tudi tri novinke: napadalki Pija Strniša in Pia Merc ter še ne šestnajstletna vratarka Pia Dukarič. "S sestavo reprezentance sem precej zadovoljen. Seveda bi si želel, da bi bila v ekipi še vedno Tea Lahajnar, ki pa je lani končala svojo športno pot; pogrešali pa bomo tudi Katjo Biščak. Vseeno menim, da je v danih razmerah ekipa sestavljena dokaj optimalno," je še dejal.

Svetovno prvenstvo se bo pričelo v soboto, 2. aprila ob 13. uri z uvodno tekmo med Južno Korejo in Severno Korejo, medtem ko bodo slovenske hokejistke prvič na led stopile istega dne ob 20.30, ko se bodo pomerile z reprezentanco Poljske.

Selektor Ferjanič je v ekipo povabil vratarke Ines Confidenti, Pio Dukarič in Špelo Globočnik, branilke Sergejo Zimšek, Mojco Duh, Nušo Porekar, Katjo Mrak, Nadjo Kolman, Nino Lončar, Patricijo Usnik in Metko Manfreda ter napadalke Pio Pren, Evo Dukarič, Saro Confidenti, Patricijo Beribak, Ireno Kraner, Uršo Pazlar, Pio Merc, Anemario Golob, Pijo Strniša, Tamaro Lepir, Tamaro Svetina in Urško Rovšnik.

Hokejska zveza Slovenije želi prihajajoče prvenstvo izkoristiti tudi za promocijo ženskega hokeja. V želji, da bi si tekme slovenske in drugih reprezentanc ogledalo čim več ljubiteljev hokeja, predvsem pa bodoče mlade hokejistke, bo vstop na vse tekme prost.