Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
21.03.2016 21:23:49
Deli članek:

Bili so zelo blizu

Arsen Perić

Hokejisti Celja so na drugi tekmi polfinala po podaljšku izgubili proti Jesenicam z 1:2. Izid v zmagah je izenačen na 1:1, odločilna tretja tekma bo v četrtek na Jesenicah.

Državni prvaki so se znašli v nezavidljivem položaju. V tednu, ko so se ekspresno hitro poslovili od lige INL po treh porazih v polfinalu proti Lustenauu, so izgubili tudi prvo domačo polfinalno tekmo. Neobremenjeni Celjani so jih presenetili na njihovem ledu in si pripravili lepo izhodišče, da bi danes pred svojimi navijači prvič prišli v veliki finale slovenskega prvenstva.
Na koncu so Jeseničani le preprečili senzacijo, pa čeprav so se Celjani zelo dobro upirali in klonili šele v podaljšku; odločitev o finalistu sta moštvi tako prestavili na četrtek, ko bo odločilna tretja tekma v dvorani Podmežakla.
Jeseničani so se lahko v tej sezoni že nekajkrat prepričali, da Celjani niso lahek tekmec, nazadnje pred nekaj dnevi. Pod pritiskom nujne zmage so do tesnega vodstva prišli šele ob koncu prvega dela, najprej je na celjski strani priložnost zapravil Aljaž Ogrizek, na jeseniški pa je Damir Ejup le šest sekund pred koncem premagal domačega vratarja Roka Stojanoviča.
Toda Celjani so se hitro vrnili, v nadaljevanju pa izkoristili prednost igralca več in že v 25. minuti izenačili, strelec je bil Nejc Kastelic, potem ko je pred tem Tomo Hafner zadel okvir gola.
Do konca rednega dela nato ni bilo več zadetkov, kljub nekaj priložnostim sta Stojanovič na celjski in Žan Us na jeseniški strani poskrbela za ohranitev izida 1:1. Tekma se je tako podaljšala, odločitev pa je padla v drugi minuti podaljška, ko je za jeseniško olajšanje in skupno izenačenje izida v polfinalu na 1:1 poskrbel Urban Sodja.
V drugem polfinalu se borita ljubljanska tekmeca Telemach Olimpija in Playboy Slavija, prvo tekmo je dobila ekipa iz Tivolija, danes se tekmeca merita v Zalogu.

ECE Celje - Jesenice 1:2 (0:1, 1:0, 0:0; 0:1)
Celje - Dvorana Mestni park. Sodniki: Lešnjak, Bajt (glavna), Bohinc, Rojko.
Strelci: 0:1 Ejup (Rajsar, 20.), 1:1 Kastelic (Hafner, Ograjenšek, 25.), 1:2 Sodja (Čimžar, 62.).
Kazenske minute: ECE Celje 8, Sij Acroni Jesenice 16.