Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
21.03.2016 11:18:18
Deli članek:

Salzburg vrnil udarec

red bull

Pretekli konec tedna sta v ligi EBEL potekali tretja in četrta tekma polfinala lige EBEL. V obeh bojih je serija izenačena.

V petek so Čehi so doma Linz premagali s 3:2, Beljačani pa so na isti večer vendarle uspeli šokirati navijače v Mozartovem mestu, ko so z zmago s 4:3 prišli do "brejka". Sijajni so bili Beljačani v tretji tretjini, ko so v 46. minuti izenačili na 3:3, v 58. pa je Gerhard Unterluggauer gostom priigral pomembno zmago. Pri zadnjih zadetkih se je znova kot podajalec izkazal Žiga Pance, saj je obakrat podal (enkrat je moral na klop za kaznovane), v 11. minuti pa je s podajo statistiko oplemenitil tudi Miha Verlič, ko je podal za vodstvo z 2:1. Luka Gračnar je bil tudi v petek drugi vratar.

Včeraj sta do zmag prišla Linz in Salzburg. V Linzu je potekal pravi festival golov, padlo jih je kar 12, s 7:5 so bila boljša črna krila.

Beljačani bi lahko doma prišli do vodstva s 3:1 v seriji, a rdeči biki tega v nedeljo niso dopustili. Aktualni prvaki so zmagali z 2:1 po podaljšku. Slovenci se v statistiko niso vpisali.