Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
21.03.2016 08:42:33
Deli članek:

Ko rokometaši zaradi hokeja prestavijo trening

Sara Ros

Nocoj sta na sporedu drugi tekmi polfinala v domačem prvenstvu, kjer bi z novima zmagama Telemacha Olimpije in Celja že dobili finalista državnega prvenstva.

Če je v Zalogu, kjer se bodo zeleno-beli tokrat borili s Slavijo, manj verjetnosti za zmago domače čete, ki se je na prvi tekmi v Tivoliju drugače zelo dobro po robu postavila favorizirani Telemach Olimpiji, pa bomo mogoče v Celju spremljali obračun, katerega izid bi lahko v zgodovino slovenskega hokeja prinesel povsem nov veter.

Hokejisti Celja, ki so prejšnji četrtek v Podmežakli pokazali, kako ostri so res lahko njihovi zobje, in so branilce naslova odpravili brez prejetega zadetka, bi se ob nocojšnji drugi zmagi sploh prvič v zgodovini samostojne Slovenije uvrstili na raven, kjer se odloča o (če si to mislite ali ne) najpomembnejši lovoriki v državi.

Celjani imajo danes sijajno priložnost, da uresničijo svoje in sanje lokalnega okolja, še posebej, ker v mesto ob Savinji prihajajo potolčeni Jeseničani. Vsaj tako bi lahko sklepali po tem, ko so v soboto izgubili še tretjič v polfinalu lige INL in se poslovili od tega tekmovanja. A kot nam je včeraj zatrdil glavni trener Dejan Varl, morala ni na slabi ravni, fantje vedo, da so v soboto prvič proti Lustenauu igrali res dobro, toda kot vsakič to sezono recepta za njih niso našli. "To poglavje je zdaj zaključeno," je dejal Varl.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN