Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.03.2016 22:04:46
Deli članek:

Olimpija čakala od 21. februarja

Grega Wernig

Hokejisti Telemacha Olimpije so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Playboy Slavijo s 3:0 (1:0, 0:0, 2:0). Druga tekma bo v ponedeljek v Zalogu.

Edini slovenski udeleženci lige Ebel so bili v polfinalu DP, domačemu tekmovanju so se pridružili šele na tej stopnji, favoriti, čeprav so zadnjo uradno tekmo igrali 21. februarja, pozneje pa skušali formo ohranjati le z nekaj prijateljskimi dvoboji. Njihovi tekmeci so v ligi INL tudi ostali brez končnice, v mestnem obračunu pa so hokejisti izpod Rožnika pričakovano, vendar ne zlahka zmagali.

Grega Wernig
Ko je Jure Sotlar že v 159. sekundi dvoboja z drugim strelom v okvir gola gostov premagal Jakoba Rajšpa, se je zdelo, da bo mreža Slavije do konca tekme polna. A lahke zmage domačih ni bilo, Ljubljančani so bili sicer boljši, o čemer pričajo streli v okvir gola (47-20), ampak svoje priložnosti so imeli tudi gostje, Enes Gorše je v 39. minuti po samostojnem prodoru zadel okvir vrat Oliverja Roya.


Pri Založanih je bil vsekakor prvo ime vratar Rajšp, na koncu je imel kar 44 obramb, dvakrat pa je tudi njega rešil okvir gola. Drugi dvoboj med zmaji in Založani bo v ponedeljek na terenu Slavije, če bo izid po dveh tekmah izenačen, pa bo odločala tretja tekma 25. marca spet v Tivoliju.

Telemach Olimpija - Playboy Slavija 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Ljubljana - Dvorana Tivoli. 250 gledalcev. Sodniki: Bulovec, Bergant, Markizeti.
Strelci: 1:0 Sotlar (Pešut, Tavželj, 3.), 2:0 Pešut (Tavželj, Pem, 58.), 3:0 Koblar (Pešut, 60.).
Kazenske minute: Telemach Olimpija 6, Playboy Slavija 4.