Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.03.2016 21:45:59
Deli članek:

Presenečenje: Celjsko rajanje na Jesenicah

Sara Ros

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva doma izgubili z ekipo ECE Celje z 0:3 (0:1, 0:1, 0:1). Moštvi igrata na dve zmagi, druga tekma bo v ponedeljek v Celju.

Državni prvaki se še borijo na dveh frontah, čeprav jim v ligi INL že teče voda v grlo po dveh polfinalnih porazih. Zadnjo tekmo z Lustenauom so igrali v torek, v četrtkovem večeru pa so se v domačem prvenstvu branilci naslova iz lanske sezone merili s Celjani, tudi že znanci iz drugoligaškega regionalnega tekmovanja. Na zadnji tekmi pred dobrim mesecem so v tesni tekmi Jeseničani zmagali šele po podaljšku, tokrat pa so celjski hokejisti presenetili na njihovem terenu in dosegli prvo polfinalno zmago.

Sara Ros
Jeseničani so bili favoriti, toda gostje se niso predajali vnaprej. Še več, že v uvodni tretjini so presenetili domače in jim, ko so imeli na ledu celo igralca manj, zabili gol, uspešen je bil Žan Jezovšek. Nadaljevanje je bilo podobno, Celjani pa so na polovici tekme še povišali vodstvo, tokrat z igralcem več in zadetkom Toma Hafnerja. Celjski večer v Podmežakli je nato že na začetku zadnjega dela z drugim golom potrdil Jezovšek ter svoji ekipi na široko odprl vrata v nepričakovan finale.

Sij Acroni Jesenice - ECE Celje 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Jesenice - Dvorana Podmežakla, gledalcev 300, sodniki: Fajdiga, Kamšek (glavna), Lešnjak, Pagon.
Strelci: 0:1 Jezovšek (Hafner, 17), 0:2 Hafner (Svete, Grahut, 31), 0:3 Jezovšek (Ogrizek, 43).
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 8, ECE Celje 14.