Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.10.2015 09:44:40
Deli članek:

Hokejisti prvič tudi za pokalno lovoriko

Arsen Perić

Letos se bodo slovenski hokejski klubi borili tudi za pokalno lovoriko.

Hokejisti v Sloveniji bodo v tej sezoni prvič nastopili v novem tekmovanju pod okriljem Hokejske zveze Slovenije. V ligaškem delu so letos slovenski članski klubi v treh tekmovanjih, mednarodnih ligah EBEL in INL ter v državnem prvenstvu, naslednji teden pa bodo odigrali še prve pokalne tekme.


V pokalu lahko nastopajo klubi, ki v sezoni 2015/16 tekmujejo v državnem članskem prvenstvu. Za pokal se bodo tako borili igralci naslednjih ekip: Sij Acroni Jesenice, Telemach Olimpija, Triglav, ECE Celje, MK Bled, Playboy Slavija in Maribor. Merilo za razvrstitev v tekmovanju za pokalno lovoriko je bilo doseženo mesto v državnem prvenstvu v sezoni 2014/15.

Kot so sporočili s HZS, želi zveza ljubiteljem hokeja ponuditi možnost spremljanja medsebojnih tekem njihovih klubov, ki sicer v tem delu sezone ne igrajo v istih ligaških tekmovanjih. Obenem pa pokal v HZS vidijo tudi kot priložnost za dodatno promocijo slovenskega hokeja.

Začetek tekmovanja je bil sprva predviden za 14. oktober, a so ga na prošnjo enega izmed sodelujočih klubov preložili na kasnejši datum. Hokejska zveza Slovenije je v dogovoru s klubi zdaj našla nove termine, tako da bo uvodna pokalna tekma med Mariborom in Playboy Slavijo v ponedeljek, 26. oktobra, v sredo pa bo na Bledu še tekma med ekipama MK Bled in ECE Celje.

Zmagovalca mariborsko-zaloškega obračuna v naslednjem krogu čaka Triglav, zmagovalca blejsko-celjskega pa Jeseničani, ki so že v polfinalu. Na drugi strani razpredelnice je v polfinalu že tivolski klub, ki se bo pomeril z boljšim iz obračuna med Triglavom in Mariborom ali Slavijo.