Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
14.10.2015 15:58:59
Deli članek:

Slavija Junior: Govorice niso resnične

Arsen Perić

Pred mesecem in pol smo nazadnje poročali o takrat nespremenjenem in še vedno begajočem stanju drugače enega najbolj urejenih slovenskih hokejskih klubov Slavije Junior, ki ta klub spremlja od junijske skupščine.

Spomnimo, da se je skupščine takrat nepričakovano udeležilo okoli 60 ljudi (z Luko Žagarjem, Gregorjem Polončičem in predlaganim novim predsednikom Damjanom Stankom na čelu), ki so prinesli dokazila o plačani članarini in zahtevali, da se zamenja uprava kluba s predsednikom Brankom Matjašcem na čelu, ter izjavili, da bodo klub prevzeli oni.


Prišlo je do prave zmešnjave, obstoječa uprava Slavije Junior se zahtevam ni uklonila in zato sta v nadaljevanju hkrati potekali dve skupščini, vsaka pa je nato na Upravno enoto (UE) Ljubljana naslovila svoj zapisnik.

Te dni nam je na uho prišla govorica, da je UE že sporočila svojo odločitev in potrdila, da bodo Slavijo Junior odslej vodili sovražni prevzemniki, kot jih je pred časom poimenoval Matjašec.

Arsen Perić

Slednjega smo včeraj poklicali za nove informacije. "Formalno ni nič novega," je uvodoma dejal Matjašec. "Nasprotna stran ni odstopila od svoje namere, na UE so vložili prošnjo po spremembi zastopnika kluba, o čemer je UE obvestila tudi nas. Zaprosili smo, da bi bili stranka v postopku, prevzemniki so nas zavrnili, UE pa je našo prošnjo odobrila. Tako smo dobili vpogled v vso njihovo dokumentacijo," je pojasnil predsednik Slavije Junior.

Pravi, da so tako spoznali, da je bila dokumentacija nove struje zelo pomanjkljiva, da je veliko neskladnosti že glede skupščine ter da so zdaj dobili dokaze, da je bila članarina vseh novih članov plačana ob isti uri in na istem kraju, enako je bilo z oddajo pristopnih izjav na pošti in tako naprej.

BORILI SE BOMO DO KONCA
"Zdaj čakamo, da dopolnijo svojo vlogo. Pričakujem, da bo UE v roku tedna ali dveh sporočila svoje stališče. Žal mi je, ker se ukvarjamo s tem, namesto da bi se ukvarjali z novo srednjeročno strategijo kluba. Klub sicer še vedno normalno deluje in izpolnjuje svoje poslanstvo. Imamo stroške in plačujemo odvetnike, a hkrati smo se pripravljeni boriti do konca in iti tudi do najvišje instance na državni ravni," je zatrdil, a izpostavil, da se že čutijo posledice tega dogajanja: "Organizirali bomo turnir selekcije U-9. Starši pravijo, da vsak drug morebitni sponzor sprašuje, kaj se pravzaprav dogaja pri nas. Škodo, storjeno v teh mesecih, bomo še dolgo popravljali."

Arsen Perić

Matjašec trdi, da so starši še vedno trdno na strani obstoječega vodstva, da pa tudi sam ve za govorice, ki krožijo po hodnikih zaloške dvorane in ki so prišle tudi do nas. "Prevzemniki so še vedno v klubu, njihovi otroci še vedno tu trenirajo. Hkrati pa oni širijo govorice, da so že vpisani kot novo vodstvo Slavije Junior in da je klub njihov. A te govorice so neresnične; daleč od tega, da bi bili prevzemniki vpisani v register UE," je še zatrdil Branko Matjašec.