Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.10.2015 08:27:57
Deli članek:

Montreal z rekordnim začetkom sezone

Reuters

Hokejisti Montreala so na začetku nove sezone v ligi NHL v zelo dobri formi.

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so se že dodobra ogreli v novi sezoni 2015/16. V Montrealu so poskrbeli za nov klubski rekord, saj so zmagali še na peti zaporedni tekmi na začetku sezone, kar jim doslej v 98 letih v zgodovini kluba še ni uspelo. Tokrat so premagali rangerje iz New Yorka s 3:0.

Vratar Carey Price je bil s 25 obrambami med najbolj zaslužnimi, da je Montreal prišel do rekorda. Štiri zmage v nizu v uvodu v sezono so Kanadčani dosegli trikrat in potem vselej tudi dobili Stanleyjev pokal, peti poskus zmage pa se jim ni več posrečil, nazadnje so bili najbližje v sezoni 1977/78.

Neuničljivi veteran Jaromir Jagr je bil ključni mož pri zmagi panterjev proti Buffalu s 3:2, za Florido je dosegel dva gola v prvi tretjini in podal pri določilnem v tretji. Minnesota ostaja neporažena, tokrat je za tretjo zmago padla Arizona. Zach Parise se je s petim golom povzpel na vrh lestvice strelcev. New York Islanders pa so poskrbeli za prvi poraz Nashvilla, ki je zapravil vodstvo z 2:0, na koncu je izgubil s 3:4.

Pittsburgh je ohranil mrežo vratarja Marc-Andreja Fleuryja nedotaknjeno, ta je zbral 22 obramb, mrežo Ottawe pa sta zatresla Jevgenij Malkin in Daniel Sprong.

Chicago je v Washingtonu doživel gladek poraz. Domači so na začetku zadnje tretjine povedli že s 3:0, gostje so sicer znižali, a je prvi zvezdnik domačih Aleksander Ovečkin dokončal delo za končnih 4:1.

Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem bodo v četrti tekmi sezone lovili prvo zmago na naslednji tekmi v petek, ko bodo gostili Minnesoto.

Izidi:
Arizona Coyotes - Minnesota Wild            3:4
New York Islanders - Nashville Predators    4:3
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators       2:0
Washington Capitals - Chicago Blackhawks    4:1
Montreal Canadiens - New York Rangers       3:0
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars          3:5
Florida Panthers - Buffalo Sabres           3:2
Edmonton Oilers - St. Louis Blues           2:4