Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
25.08.2014 19:03:11
Deli članek:

Triglav ledeno sezono začenja na tujem

Arsen Perić

Danes so hokejisti iz Kranja prvič to sezono stopili na led, a ne v svoji dvorani.

Novejša zgodovina hokejska kluba Triglav je zelo pestra, saj je skoraj vsako sezono naleti na nekaj nepredvidenega. Z verjetno največjo težavo, ki se pri zagotavljanju pogojev za igranje hokeja na ledu lahko pripeti, se triglavani ukvarjajo zadnjih nekaj mesecev, kdaj bo ta razrešena, pa je težko napovedati.

Gre namreč za težave z izdelavo ledene ploskve, zaradi česar je trenutno brez rednih treningov ostalo dvesto otrok in mladostnikov ter tudi članov in članic, ki bodo sezono ledenih treningov začeli na tujih ledenih ploskvah.

Zaradi neplačanih obveznosti prejšnjega najemnika dvorane Zlato polje, podjetja Jomac, so lastniki dvorane Expo biro, Kota Petrovče in GGD Kranj objektu odklopili tako električno energijo in vodo.

Vodstvo kluba zaplet rešuje po najboljših močeh, vendar pa je bilo zdaj primorano svoje člane na treninge napotiti na druge ledene ploskve. Ta teden bodo Kranjčani tako trenirali na Bledu in Jesenicah, še večje težave glede najema ledu pa se lahko pričakuje že od naslednjega tedna naprej, saj se za večino hokejistov začne šola in dopoldanski termini za trening za njih seveda ne bodo več primerni, popoldanski pa so zasedeni za domače klube.
"Nič ni novega, danes so spet potekali sestanki s konzorcijem treh lastnikov, s katerimi želimo skleniti najemno pogodbo. V tem tednu ledu še ne bo, težko rečem, kako bo z naslednjim ali tudi še z enim kasneje. Zna se še malo zavleči, vsi smo zelo previdni v usklajevanju," je na hitro stanje pokomentiral trener Gorazd Drinovec.

ŠE DVA V POKOJ
Sicer pa je Triglav, eden od peterice slovenskih klubov, ki bo tudi to sezono igral v ligi INL, predstavil igralce, na katere bodo v Kranju računali v tej sezoni.
Spomnimo, da je pred lansko sezono drsalke na klin obesilo pet dolgoletnih igralcev (Domen Jemec, Anže Gogala, Tim Jurajevčič, Anže Markovič in Jernej Čerin), po isti poti sta zdaj odšla še dva otroka Triglava Jan Berčič in Miha Mulej.
V tujini se bosta poskušala dokazati branilec Jan Markelj, ki je že odšel na Škotsko (Dundee) ter vratar Žan Us, ki se je priključil češkemu Znojmu, bo pa klub k članom priključil nekaj mlajših hokejistov, ki bodo tako igrali na članski ter na mladinski "fronti".

Članska ekipa Triglava 2014/15

Vratarja: Rok Stojanovič, Aleš Trobec
Branilci: Luka Logar, Miha Ahačič, Jan Markelj, Blaž Škrjanec, Mihael Potočnik, Tomaž Fister, Urban Ban, Jan Lampič, Miha Vilfan
Napadalci: Anže Ahačič, Anže Terlikar, Tadej Čimžar, Nejc Hočevar, Julijan Pugelj, Žan Zupan, Miha Ješe, Sebastjan Grošelj, Tilen Kalan, Timotej Kočar