Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
22.08.2014 15:15:03
Deli članek:

Tudi Robar že trese mreže

vzsi

Za deveterico slovenskih hokejistov, ki si bo kruh to sezono služila na Češkem, že veliko pripravljalnih tekem.

Mlada Boleslav Mitja Robarja in Luka Vidmarja (slednji je pri tem ekstraligašu še na preizkušnji) je odigrala pet tekem in se tolikokrat tudi veselila zmage. Ob prvi (2:0 nad Plznom) in drugi (5:4 v Martinu) je od našega branilskega dvojca igral le Vidmar. Na naslednji je Mlada Boleslav s 3:1 premagala še Hradec Kralove, strelsko pa se je Robarju odprlo v Pieštanyju. Ob zmagi z 3:2 je Mariborčan prispeval podajo za vodstvo z 1:0, nato pa je zadel še za 2:0. Nazadnje je Mlada Boleslav z 2:0 premagala še češkega udeleženca v ligi EBEL, Znojmo.

Še pred prvim krogom v ligi prvakov so formo lovili tudi hokejisti praške Sparte in Pardubic.
Pražani so najprej s 3:2 po kazenskih strelih premagali Berlin. Robert Sabolič je kar dvakrat sodeloval v loteriji, prvič, v peti seriji je izenačil na 1:1, v sedmi pa nato ni ponovil vaje. Čehi so s 3:2 po podaljšku nato premagali tudi Medveščak, proti Libercu pa so slavili brez prejetega zadetka, pri zmagi s 3:0 je Sabla v 20. minuti podal za vodstvo z 1:0.

Pardubice so odigrale dve tekmi. Brez vratarja Roberta Kristana so proti Olomoucu izgubile z 0:4, z Lixom v mreži so se proti isti ekipi boljše odrezali, a vseeno izgubili z 2:3 po kazenskih strelih. Branilec Blaž Gregorc se v strelske statistike ni vpisal.

Štirje fantje, ki bodo igrali v drugi češki ligi, so skupno v zadnjih tednih odigrali 13 tekem.

Napadalec Rok Pajić je s Češkimi Budejovicami od štirih tekem dobil tri. S soigralci so premagali Kladno (4:1), Trebič (3:1) in Havličkuv Brod (5:0), z 1:4 pa so izgubili s Plznom. Rok se je v statistiko vpisal enkrat, na tekmi s Kladnom je v 9. minuti v power playu zadel za vodstvo z 1:0.

Jihlava branilcev Matica Podlipnika in Mihe Štebiha je prav tako odigrala štiri tekme in na teh trikrat slavila. Z 2:1 po kazenskih strelih je premagala Znojmo (Matic je v četrti seriji zapravil kazenski strel), od Kladna je bila Jihlava boljša s 3:1, od Havličkovega Broda pa s 4:1. Na zadnji tekmi pa je bil Trebič boljši s 5:3.

Igral je tudi branilec Jurij Repe. Ta se je s Havirovim najprej udeležil turnirja v Porubi, ker so trikrat zmagali. Prerov je klonil z 1:6, Jastrzebie Zdroj s 3:5, Žilina pa z 1:3. Nazadnje so Repe in soigralci s 3:2 premagali še Štumperk.