Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
21.08.2014 16:17:26
Deli članek:

Prvi gol za Jegliča

vszi

V preteklih dveh tednih so slovenski hokejisti na tujem odigrali kopico tekem, tokrat smo pogledali v tabore ekip, ki bodo igrale v ruskih tekmovanjih.

Precej so bili zaposleni naši trije branilci, ki jih bomo spremljali v drugi ruski ligi VHL.
Sabahudin Kovačević je s Krasnodarjem odigral novih sedem tekem, le eno pa so dobili. Podolsk je bil boljši s 4:3, Soči je Buda in soigralce ugnal dvakrat (3:1 in 2:1 - po kazenskih strelih), Tjumen in Neftehamsk, kjer igra Andrej Tavželj sta Krasnodar premagala s kar 6:0, Iževski pa s 3:2 po podaljšku. Krasnodar je premagal le Krasnojarsk (4:3).

Malo boljše gre Neftekamsku. Ta je naprej premagal Dinamo iz Rige s 3:0, a nato izgubil z 0:1 proti Iževsku, z 1:2 pa še proti Permu. Kot rečeno je bilo Tavžljevo moštvo s kar 6:0 boljši od Kovačevićevega, Tava je celo prispeval dva gola, nato so z 2:1 premagali še Tjumen, nazadnje pa so z 1:2 klonili pred Krasnojarskom.

Kot Tavželj se na rusko oziroma kazahstansko življenje privaja tudi Žiga Pavlin in več kot očitno se dobro počuti. Njegova SaryArka iz Karagadija je odigrala pet tekem in zmagala na prav vseh. V Švici so s 6:2 premagali Visp, s kar 6:0 tudi švicarskega prvaka Zürich, nato pa še s 3:1 Servette. V Gapu, kjer sicer igra Boštjan Goličič, so se Pavlinovi veselili zmage z 2:1, Heilbronn pa so premagali še s 4:2.

MURŠAK ŠE VEDNO NAJBOLJ RAZPOLOŽEN
Aktivni so bila tudi naši kahaelovci Jan Muršak, Marcel Rodman, Rok Tičar in Žiga Jeglič.
CSKA je dobil štiri od petih tekem. V Švici so s 3:2 premagali Davos (Muršak je v 38. minuti podal za vodstvo z 2:1, v 46. pa je dosegel gol za 3:1), nato pa še Biel z 2:1 (Jan je v 3. minuti z igralcem manj poskrbel za vodstvo z 1:0). Muršak se je srečal tudi s Slovanom iz Bratislave Tičarja in Jegliča, ki je bil s 3:2 boljši po podaljšku. CSKA je s 3:1 ugnal še Rapperswill, nazadnje pa s kar 8:0 še švicarskega drugoligaša Langnau, Jan je v 34. minuti zadel za vodstvo s 6:0.

Tudi za Marcelom Rodmanom je pet novih obračunov z Medveščakom. Ta je v Pragi proti Slavii moral priznati premoč z 0:5, z 2:3 so pokleknili tudi pred Karlovym Varyjem ter tudi pred praško Sparto Roberta Saboliča, ki je bila s 3:2 boljša po podaljšku. Medvedi so se nato udeležili turnirja v Straubingu, kjer so domačine premagali s 4:2, nato pa so z 1:3 izgubili proti Augsburgu.

Bratislavski Slovan je odigral nove štiri tekme, od katerih so dobili dve. Najprej so z 1:2 izgubili z Amurjem, naša napadalca pa sta se na tej tekmi vpisala v strelsko statistiko. Jeglič je v 16. minuti zadel za vodstvo z 1:0 (to je bil njegov prvi gol za Bratislavo), pri čemer mu je podal tudi Tičar. Nato so se Slovaki pomerili s Podolskom in izgubili z 2:3 po kazenskih strelih, nato pa na identičen način premagali Lugano. Kot že zapisano so po podaljšku s 3:2 premagali še CSKA, na tej tekmi pa Rok Tičar ni igral.
vszi