Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
24.07.2014 13:03:16
Deli članek:

Maribor izstopil iz lige INL

Arsen Perić

Po izrednem sobotnem sestanku v Salzburgu še en klub manj v ligi INL.

Že smo poročali, da jo je tekmovanju pred kratkim že zagodla italijanska hokejska zveza, ki svojim štirim klubom Caldaro, Appiano, Egna in Val Gardena "prepovedala" tekmovati v ligi, v kateri so v družbi slovenskih in avstrijskih moštev tekmovali že lani, saj morajo igrati v najboljši domači ligi serie A.

Na izrednem sestanku lige INL v Avstriji so sprejeli odločitev Italijanov, hkrati pa je generalni sekretar HZS Dejan Kontrec sporočil, da v ligi INL ne bo tekmoval tudi eden slovenskih moštev Maribor.

Zaenkrat bodo v ligi INL v sezoni 2014/15 tekmovali slovenski klubi Slavija, Triglav, MK Bled, Celje in Team Jesenice ter avstrijski Bregenzerwald, Lustenau, Feldkirch, Zell am See, Kitzbühel in Kapfenberg.

Enajsterica bo z rednim delom začela 19. septembra, v tem pa bo vsako moštvo odigralo 20 tekem. Po rednem delu se bo liga razdelila na dva dela, najboljših pet ekip si bo neposredno zagotovilo končnico, preostalih šest pa se bo po dvokrožnem sistemu borilo za ostala tri mesta.

Pred končnico si bodo najboljša štiri moštva izbrala svoje tekmece, četrtfinale se bo igral po sistemu boljši v sedmih tekmah, polfinale in finale pa boljši v petih. Liga INL se bo najkasneje končala 12. aprila 2015.